Άνοιγμα

Αποφασισμένος να ανοίξει προγραμματικά την παράταξή του είναι ο Γιάννης Μπουλές, κι αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ξεκάθαρος, όσο δεν γίνεται περισσότερο,  δήλωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να αποκτήσουν οι αποφάσεις της παράταξής του τη μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση, κι όχι μόνον αυτή.
Φεύγοντας τελείως από το μοντέλο διοίκησης Παπαθανάση που είχαμε συνηθίσει, αυτό του “εμείς αποφασίζουμε και σε όποιον αρέσει”, ο Μπουλές επιθυμεί να κάνει άνοιγμα και προς τις άλλες παρατάξεις, αφού, όπως χαρακτηριστικά λέει, όλες οι προτάσεις θα πέφτουν στο τραπέζι προς συζήτηση, όντας όμως στην ίδια αφετηρία, άρα και με τις ίδιες πιθανότητες επικράτησης στο τέλος.
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης, βέβαια, έρχεται στη συνέχεια, όταν ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι θα εξέταζε ακόμα και την περίπτωση να δώσει θέσεις ευθύνης και σε στελέχη άλλων παρατάξεων, από τη στιγμή βέβαια, που έχει υπάρξει σύγκλιση απόψεων για βασικά ζητήματα που αφορούν αυτές τις θέσεις.
Ρίχνοντας μια ματιά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό ότι θα κληθεί να τοποθετηθεί, αφού του γίνει η πάσα, είναι ο Καρακώστας. Ως εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών, και όχι ως πρόσωπο, βέβαια, ο τελευταίος, υποψιάζομαι ότι μαζί με την ομάδα του θα κληθεί να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Τόσο σοβαρές που θα σημαίνουν πολλά και για το μέλλον της Κίνησης, όχι αυτής καθ' αυτής ως παράταξης, αλλά για τη διεισδυτικότητά της μέσα στην κοινωνία. 
Ο τρόπος που θα παιχτεί αυτό το παιχνίδι, αν τελικά παιχτεί, θα εξαρτηθεί βέβαια και από τον τρόπο που θα το παίξουν οι πρωταγωνιστές του, και από τις δύο πλευρές. Οπότε, οψόμεθα...

ΥΓ: “Τουλάχιστον εντυπωσιακή η προς όλους πρόταση του Δημάρχου για συμμαχίες”, μου είπε κάποιος, “κι αυτό γιατί, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ορισμένοι συνδυασμοί έχουν  τόση ιδεολογική σχέση μεταξύ τους, όση σχέση έχει και ο κύκλος με την ευθεία”. Σωστή η παρατήρηση, γι' αυτό κι εγώ ασχολήθηκα μόνο με την σύγκλιση μεταξύ των δύο παραπάνω, βγάζοντας εκτός τους άλλους.
Β. Καρ.