Οι τύποι και η ουσία

Για δώρα άδωρα γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενοι στα χρίσματα των δύο μεγάλων κομμάτων, κι αυτό δεν έχει τη βάση του μόνο στην πλάτη που γυρίζουν πολλοί από τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στους δύο εκλεκτούς.
Η αδιαφορία έχει κι άλλο πομπό κι αυτός είναι τα ίδια τα κόμματα που δεν δείχνουν να έχουν διάθεση να βάλουν το μπλεχτούν στις ήδη διχασμένες βάσεις των ψηφοφόρων τους, που αν μη τι άλλο εδώ στη Ναύπακτο είναι κάτι περισσότερο από διχασμένες.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι βουλευτές έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους παίζοντας κρυφτό με τις διαδικασίες, κι όσο κι αν ο Νταουσάνης ελπίζει στην στήριξή τους, είναι τέτοιος ο βαθμός αποσύνθεσης που παρατηρείται στο χώρο, που πιο πιθανό είναι να πάρει ο Αστέρας ευρωπαϊκή κούπα, παρά να συσπειρώσει γύρω του τους πράσινους ψηφοφόρους.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και στο άλλο στρατόπεδο, καθώς προβλέπεται να γίνουν όλα τα τυπικά από τη Ρηγίλλης, με ανακοινώσεις και τα συναφή προς τον Παπαθανάση, αλλά από ουσία μάλλον τίποτα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος επί τούτου, τι λέτε, θα περάσει από εδώ ο Σαμαράς πηγαίνοντας για το Αγρίνιο στις αρχές του Οκτώβρη;
Β. Καρ.