Καλά περάσαμε αδέρφια

Πέντε μήνες πριν από τις εκλογές, και έξι πριν από τη λήξη της θητείας των σημερινών δημοτικών αρχών και αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται με το ανακάτεμα της τράπουλας, κυρίως στους γύρω δήμους, είναι εκπληκτικό, αλλά και χρήσιμο για συμπεράσματα. Οι επαφές, οι συζητήσεις, οι συμμαχίες... και οι συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ήδη έχουν αρχίσει να αφήνουν τα πρώτα τους ίχνη στις υπάρχουσες δημοτικές ομάδες.

Παρακολουθώντας το συμβούλιο του Αντιρρίου την περασμένη Δευτέρα διέκρινα μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής μια κάποια ασυνεννοησία, που μερικές φορές είχε και κάποια στοιχεία έντασης. Η διεργασίες που περιέγραψα πιο πάνω είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν χωρίσει σε ομάδες την παράταξη, καθώς ο ένας θα τραβήξει αριστερά κι άλλος δεξιά αύριο.
Κι όσο για το σήμερα, για τους μήνες που μένουν δηλαδή μέχρι το τέλος της θητείας; Καλά περάσαμε αδέρφια όλα αυτά τα χρόνια, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, αλλά στην παρούσα φάση προέχει να μπορούμε να περάσουμε καλά κι από του χρόνου.
Πώς μετά να πας μπροστά το δήμο κύριε δήμαρχε; Οι καλές προθέσεις σου δεν φτάνουν δυστυχώς, καθώς απαιτείται συλλογική δουλειά από ανθρώπους που να έχουν διάθεση να εργαστούν. Κι όπως αποδεικνύεται, εσύ στο Αντίρριο δεν είχες και πολλούς τέτοιους δίπλα σου. Εργατικοί ήταν μεν, αλλά μάλλον για το δικό τους καλό...
Β. Καρ.