Αφωνία;

Η Αιτωλική είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος παράγοντας που ώθησε την Ναυπακτία προς τα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Ότι συνέβη εννοείται ότι δεν έγινε με αυτόματο πιλότο, καθώς κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν γι αυτό, καταθέτοντας ο καθένας από τη μεριά του κόπο και χρόνο. Όποιος δεν το βλέπει, πολύ απλά δεν θέλει να το δει, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όσοι έβαλαν πλάτη για το εγχείρημα δεν βγήκαν κι αυτοί κερδισμένοι, άλλος με τον ένα κι άλλος με τον άλλο τρόπο.

Με αφορμή, βέβαια, την υπόθεση του Καλλικράτη, που τόσο συζητήθηκε τους τελευταίους μήνες, έχω μερικές απορίες στις οποία θα ήθελα απαντήσεις. Συζητήθηκε ποτέ στο “νούμερο ένα μεγαλείο ανάπτυξης” της περιοχής η υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης; Θέση  επί τούτου έχει πάρει μέχρι και η “κουτσή Μαρία”, με το συμπάθιο, αλλά μιλιά από την Αιτωλική δεν άκουσα. Όσο κι αν το έψαξα, συγγνώμη, αλλά άκρη δεν βρήκα. Αλήθεια, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας δεν είχε άποψη για το χωροταξικό περιοχής; Αν “όχι” γιατί; Αν “ναι” πάλι, ποια ήταν; 
Όχι ότι θα αλλάξει κάτι τώρα, αλλά έτσι, είπα να θέσω το ζήτημα κι από τις απαντήσεις ο καθένας ας βγάλει ότι συμπέρασμα θέλει.
Β. Καρ.