Τα “χώνει” η Γιαννακά στον Τσιχριτζή, στοχεύοντας το Σώκο

Με σκληρή γλώσσα απαντά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, στις επικρίσεις που δέχθηκαν συνολικά οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας για την απουσία τους από το διάλογο(;) για την αλλαγή περιφέρειας του νομού μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Πολιτεία” (σ.σ. διαβάστε εδώ) και σε σχετικό ερώτημα, η κ. Γιαννακά τονίζει πως οι μόνοι που θέτουν θέμα αλλαγής Περιφέρειας είναι “αυτοί που έχουν προσωπικό όφελος και λέγοντας ψέματα ή ανακρίβειες νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που κρατούν ακίνητη και αγκυλωμένη την Αιτ/νια τα τελευταία 30 χρόνια, αυτοί που την καταδίκασαν στην απερήμωση και στην απώλεια 20 μονάδων ΑΕΠ”.

Κατά ριπάς, δε, "πυροβολεί "κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή, που ήταν και ο μπροστάρης της συγκεκριμένης κίνησης: Έμαθα ότι ο κύριος Τσιχριτζής κινητοποιήθηκε για δήθεν αλλαγή της περιφέρειας. Ας ασχοληθεί ο κ. Τσιχριτζής με την ελλειμματική ανάπτυξη, την καλπάζουσα ανεργία, την αστυφιλία στο εσωτερικό του νομού. Και όχι με μία συζήτηση που δεν τον αφορά”.



Ωστόσο τα βέλη της στοχεύουν και προς το νομάρχη Θύμιο Σώκο, ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι υπήρξε απ' τους υπέρμαχους της ιδέας για μια Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας, αν και απέφυγε να εκτεθεί ο ίδιος.
Και είναι λογικό να το κάνει, γιατί πέρα απ' την εσωκομματική φαγούρα, η κ. Γιαννακά, στην ίδια συνέντευξη δηλώνει πως θα ασχοληθεί ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κατά τη γνώμη μας δεν θα είναι η μόνη απ' τους σήμερα βουλευτές που θα διερευνήσει μια τέτοια πιθανότητα. Να εγκαταλείψει δηλαδή τα βουλευτικά έδρανα, που τελευταία θυμίζουν ολοένα και περισσότερο ηλεκτρικές καρέκλες και να διεκδικήσει μια θέση στις νέες πανίσχυρες αιρετές περιφέρειες...