Αρουραίοι στο ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου;

Το ερωτηματικό δεν αφορά τα τρωκτικά. Αυτά είναι, ούτως ή άλλως, μόνιμοι κάτοικοι του ξενοδοχείου εδώ και πολλά χρόνια. Για δίποδους “αρουραίους” μιλάμε, που, όπως μάθαμε, σουλατσάρουν ανενόχλητοι στους χώρους του ΞΕΝΙΑ τελευταία, προκαλώντας τον προβληματισμό στους περίοικους.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν, εντόπισαν ύποπτες κινήσεις από ύποπτες φάτσες με ύποπτα κίνητρα σε.. ύποπτες ώρες. Και με το δεδομένο ότι ο χώρος γειτνιάζει με το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκονται μικρά παιδιά, ο προβληματισμός τους μεγαλώνει.

Το ποιοι είναι αυτοί και τι γυρεύουν στο πάλαι ποτέ στολίδι της πόλης, είναι δουλειά της Αστυνομίας και όχι δική μας. Το γιατί, όμως, το στολίδι της πόλης έφτασε σε αυτή την κατάσταση, είναι (και) δική μας ευθύνη.

Ειδικά σε μια εποχή, που ζητούμενο για την έξοδο τόσο απ' τη γενική όσο και απ' την τοπική οικονομική ύφεση είναι η παραγωγή πλούτου, οι θέσεις εργασίας, η προκοπή.
Το ΞΕΝΙΑ θα μπορούσε να δώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ανάσα στην πόλη.
Κατά ώρας, δίνει στέγη σε ύποπτα ραντεβού.
Με ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής, που, εκτός του ότι τα έχει κάνει (και αυτή) θάλασσα στην προσπάθειά της για εξεύρεση επενδυτή, έχει αποτύχει να διαφυλάξει το χώρο...