Οι “φουρτούνες” στο λιμάνι συνεχίζονται


Με κατάθεση προσφυγής ενώπιον του Λιμενάρχη Πατρών απαντά συμπολίτης μας στην ενέργεια του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου να “ανακατέψει την τράπουλα” των θέσεων αγκυροβολίας στο λιμάνι της Ναυπάκτου, αποκλείοντας ουσιαστικά κάποιους απ' το να δένουν εκεί.
Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Ξανάλατος, ιδιοκτήτης μιας απ' την πλέον φωτογραφημένες και γραφικές βάρκες του λιμανιού, ζητά να ακυρωθεί η απόφαση, επικαλούμενος την απουσία, απ' την απόφαση, αναφοράς των διατάξεων που διέπουν τη χωροθέτηση, την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού, την απουσία διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους, και τον δικό του αποκλεισμό απ' το λιμάνι. 

 Όπως έχουμε ξαναγράψει, με πρόφαση τη διασφάλιση ύπαρξης ελεύθερων χώρων στο λιμάνι για την προσέγγιση διερχόμενων σκαφών αναψυχής, η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από εισήγηση του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, καλεί έντεκα ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τις βάρκες τους από τα σημεία στα οποία δένουν, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος στο νότιο τμήμα του λιμανιού (σ.σ. κάτω από τον Ανεμογιάννη), αλλά και στις τρεις σκάλες, για τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής. Παράλληλα, όσοι ερασιτέχνες δένουν στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού, οφείλουν να απομακρυνθούν, προκειμένου εκεί να δένουν οι επαγγελματίες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν ποινές (πρόστιμα).

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ιστορία δεν τελειώνει εδώ...