Η κυρίαρχη τάση του κ. Κοιμήση

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες, το παιχνίδι του χωροταξικού για τους νέους Δήμους... σαν να μην είναι και πολύ γνήσιο, καθώς το κλίμα που το περιβάλλει έχει εγείρει πολλά ερωτήματα. Με δεδομένη, και κορυφαία μέχρι σήμερα, στιγμή των φαλτσοσφυριγμάτων τη διαβούλευση της ΤΕΚΔ στη Ναύπακτο, αλλά και το συμπέρασμα που έβγαλε από αυτή καταλήγοντας και στην πρότασή του ο πρόεδρός της Απόστολος Κοιμήσης έχει αξία να γίνουν μερικές επισημάνσεις.

Δύο ημέρες μετά από τη διαβούλευση στη Ναύπακτο, ο κ. Κοιμήσης ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Αχελώος ΤV, με θέμα τον Καλλικράτη. Έτυχε και την παρακολούθησα, και όταν έφτασε για συζήτηση το θέμα της Ναυπακτίας, έκπληκτος τον άκουσα να λέει ότι αυτό που αποκόμισε από την εδώ διαβούλευση ήταν ότι η “κυρίαρχη”, έτσι ακριβώς τη χαρακτήρισε, τάση στη Ναυπακτία είναι υπέρ του ενός Δήμου. Ως κερασάκι στην τούρτα της φαρσοκωμωδίας, μου ήρθε η συγκεκριμένη ατάκα, αλλά για να δούμε πιο αναλυτικά πλέον, πόσο, όχι κυρίαρχη, αλλά και απλά επικρατούσα είναι αυτή η άποψη.

Δήμος Ναυπάκτου: Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρα υπέρ των δύο Δήμων, ενώ πρόσφατα και ο δήμαρχος τάχθηκε με αυτή την άποψη. Το γιατί, βέβαια, δεν το έχουμε ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα ερώτημα, αλλά έστω κι έτσι η τάση είναι ξεκάθαρα καταγεγραμμένη.
Δήμος Αποδοτίας: Ομόφωνα υπέρ των δύο Δήμων και με τα δύο χέρια.
Δήμος Πυλήνης: Ομόφωνα υπέρ του ενός Δήμου διαχρονικά, και καλά κάνουν οι άνθρωποι, για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας.
Δήμος Πλατάνου: Βάσει απόφασής του πριν από δύο χρόνια υπέρ του ενός Δήμου, όμως πλέον η ομοφωνία έχει πάει περίπατο, ασχέτως εάν ο δήμαρχος αρνείται να το ξανασυζητήσει. Γιατί άραγε;
Δήμος Αντιρρίου: Στην απόφαση που έχει πάρει δεν εκφράζει άποψη για το δίλημμα, ενώ φωνές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν και από τις δύο πλευρές.

Αυτές είναι λίγο-πολύ οι επίσημες καταγεγραμμένες τάσεις στους πέντε Δήμους της περιοχής, λοιπόν, και από πού ως πού ο κ. Κοιμήσης είδε να κυριαρχεί η πρόταση του ενός είναι ένα καλό ερώτημα, το οποίο, ίσως θα έπρεπε να μας το απαντήσει κάποια στιγμή. Βέβαια, στην αιτιολόγηση της πρότασης που έκανε πριν από λίγες ημέρες στο Μεσολόγγι, δεν ανέφερε τίποτα από τα παραπάνω, παρότι γι' αυτά, έτσι τουλάχιστον μας έλεγε, ήρθε να συζητήσει και να διαβουλευθεί στη Ναύπακτο..

Το ερώτημα, βέβαια, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, το απαντήσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Για να μην ξεχνιόμαστε, λοιπόν: “Οι κυριότεροι λόγοι δεν εντοπίζονται στους χειρισμούς των αυτοδιοικητικών της Ναυπακτίας, για του κλότσου, άλλωστε, τους έχουν τους περισσότερους τα κέντρα των αποφάσεων, αλλά σε αυτούς των δυτικών του Νομού, εκεί όπου παίζονται άλλου είδους συμφέροντα”.

ΥΓ: Το πού θα καθίσει τελικά η μπίλια, κι αν στο τέλος επιβεβαιωθεί το παραπάνω, σύντομα θα το μάθουμε. Το σίγουρο, πάντως, είναι ένα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, και το τονίζω αυτό. Υπ' όψιν τους οι κύριοι που θα αποφασίσουν δεν θα έχουν λάβει τις ανάγκες της περιοχής, αλλά κάποιων άλλων, είτε αυτοί είναι υπέρ του ενός, είτε είναι υπέρ των δύο Δήμων. Αυτό για να είμαστε δίκαιοι με όλους.
Β. Καρ.