Ο Κονίδας φόρεσε τα γάντια του ή τα έχει κρεμάσει;

Δεν ξέρω τι μυρίζει σε εσάς, πάντως σε εμένα, εκτός από τις μυρωδιές της άνοιξης, μετά και από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, άρχισε να μου μυρίζει έντονα και προεκλογική περίοδος. Οι δυο-τρεις επιθέσεις που επέλεξε στοχευμένα να κάνει ο Παπαθανάσης στον Κονίδα, αφήνοντας σκιές γύρω από δικούς του χειρισμούς όταν ήταν στη θέση του δημάρχου, προς τα εκεί δείχνουν, και φρονώ ότι ήταν μόνον η αρχή.

Ο Κονίδας, βέβαια, χρειάστηκε να θέσει σε εφαρμογή τα αντανακλαστικά του για να τις αποκρούσει, έχει θητεύσει άλλωστε και στη θέση του τερματοφύλακα, και μάλλον αυτό θα πρέπει να το εισπράξει ως ένα μικρό ζέσταμα. Το εάν, τώρα, ο πρώην δήμαρχος είναι σε θέση να μπει και πάλι στον αγώνα με αξιώσεις, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκεται, δεν μένει παρά να το παρακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Μερικοί τον κατατάσσουν στους παλαίμαχους, ενώ άλλοι στους έμπειρους. Δυο κατηγορίες, όμως, όπου η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή, όντας συνάμα και καθοριστική, αφού μιλάμε για τελείως διαφορετικούς χώρους δράσης.

Γιατί; Μα επειδή ο παλαίμαχος παίζει με την ψυχή στο στόμα, άρα και με θολωμένο το μυαλό, ενώ ο έμπειρος κυρίως με το μυαλό, το οποίο θεωρείται και το μεγάλο του προσόν. Πού κατατάσσεται, λοιπόν;
Β. Καρ.