Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω άλλον τίτλο για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αντιρρίου την περασμένη Τετάρτη, και αναφέρομαι φυσικά στα όσα ειπώθηκαν, αλλά και στα όσα αποφασίστηκαν στη συζήτηση για τον Καλλικράτη. Σύμφωνα και με την εισήγηση του δημάρχου, οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση είναι επιβεβλημένες, καθώς η σημερινή της εικόνα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ενστερνιζόμενος, μάλιστα, τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΚΕ ο Κολοβός λέει “ναι” στον Καλλικράτη, άρα λέει “ναι” και στις συγχωνεύσεις των Δήμων, μιας και αυτή είναι η βασική του αρχή. Κρατήστε το αυτό, όμως, γιατί λίγο παρακάτω ανατρέπεται άρδην.

“Εάν οι συνενώσεις είναι εθελούσιες, τότε εμείς θέλουμε να μείνουμε μόνοι”, είπε ο δήμαρχος, επιλέγοντας επί της ουσίας να αποκηρύξει την προηγούμενη τοποθέτησή του. Πώς είναι δυνατόν να λες “ναι” στις συνενώσεις, αλλά εσύ να επιλέγεις την αυτόνομη πορεία; Υπομονή, όμως, γιατί από... ακαταλαβείν έχει κι άλλο.

Στην περίπτωση που οι συνενώσεις είναι υποχρεωτικές, το Αντίρριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λέει “ναι” στη Ναύπακτο, αλλά και σε όποιον άλλον θέλει να προσκολληθεί. Τι σημαίνει αυτό; Πώς από την επιλογή της αυτονομίας για την καλύτερη διοίκηση, αμέσως μετά πάμε σε ένα άλμα όπου δεν υπάρχει πρόβλημα όσο και να ανοίξει το νέο σχήμα; Πώς από την επιλογή του ενός Δήμου δηλώνουμε στη συνέχεια ότι δεν έχουμε πρόβλημα να είμαστε σε έναν Δήμο που θα αποτελείται από επτά, ενδεχομένως, σημερινούς;

Βρίσκει κανείς λογικό τον παραπάνω συλλογισμό - ειρμό, γιατί εγώ, όσο και να το γύρισα στο μυαλό μου, δεν μπορώ να καταλήξω σε κάτι τέτοιο.

Όσο και να έχει διαφωνήσει κάποιος με τις πολιτικές επιλογές του Κολοβού στα επτά χρόνια διοίκησης του Δήμου Αντιρρίου, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μέχρι σήμερα ο δήμαρχος είχε για όλες αυτές πειστικά επιχειρήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, κάτι δεν μου κάθεται καλά... Για να το γράψω πιο απλά, έχω την αίσθηση ότι αυτά που ακούστηκαν δεν ήταν κτήμα του.

ΥΓ: Την προηγούμενη εβδομάδα, και ενόψει του Συμβουλίου που θα ακολουθούσε, άφησα να εννοηθεί ότι στο Αντίρριο θα ακουστούν φωνές για δύο Δήμους στη Ναυπακτία, και δεν εννοούσα αυτές που τελικά ακούστηκαν. Η παραπάνω, έστω και λιτή, ανάλυση, όμως, έστω και έμμεσα, μπορεί να καταδείξει το γιατί δεν επιβεβαιώθηκα. Έχει και συνέχεια.
Β. Καρ.