Στην ουσία... κλειστό γυμναστήριο

Διάβασα, μέσα στην εβδομάδα, την ακόλουθη είδηση, η οποία έχει πολλές προεκτάσεις, και σας την παραθέτω: “Με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Μεσολογγίου, θα φιλοξενηθεί στο Μεσολόγγι, από τις 22 έως και τις 25 Φεβρουαρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης των μαθητών και μαθητριών Λυκείων Ελλάδος και Κύπρου...” Εάν θέλετε και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες, την οργάνωση έχει αναλάβει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Από εμένα προσωπικά, πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους εργάστηκαν για να πάει αυτό το τουρνουά στο Μεσολόγγι. Και ένα επίσης μεγάλο... μπράβο στους άρχοντες της πόλης μας, οι οποίοι, συνεχίζοντας τον ύπνο του δικαίου, αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες.
Κι αν απορείτε για το πώς συνδέονται όλα αυτά, αλλά και για το ποιες οι δικές μας ευθύνες, οφείλω να σας μεταφέρω τις -κατά πολύ μεγάλο ποσοστό- έγκυρες πληροφορίες που μου δίνουν και με το παραπάνω καθάριες εξηγήσεις.

Η διοργάνωση ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία, επειδή ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Νομού έχει, πολύ απλά, άριστες προσβάσεις στα κέντρα λήψης αυτών των αποφάσεων. Όπως δήλωσε, μάλιστα, σε ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα στην περιοχή μας, στις προθέσεις του ήταν η διοργάνωση να έρθει στη Ναύπακτο, είτε εξολοκλήρου, είτε σε ένα τμήμα της. Αυτό, βέβαια, προϋπέθετε ότι θα είχαμε έτοιμο το νέο παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, τα χρήματα του οποίου, όπως μας λένε, είναι κατατεθειμένα στο λογαριασμό, αλλά από έργο... μηδέν!

Το ότι η Ναύπακτος έχασε την ευκαιρία να φιλοξενήσει δεκάδες αθλητές από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι, όπως είναι λογικό, θα ξόδευαν εδώ τα χρήματά τους, αλλά και θα αποκτούσαν εικόνες της, ίσως για να έρθουν και πάλι στο μέλλον, ουδόλως δεν φαίνεται να απασχολεί κάποιους. Άλλωστε, η λάμψη των φλας με το κόψιμο της κορδέλας κάπου πιο κοντά στις εκλογές έχει αναμφισβήτητα μεγαλύτερη αξία... Το νου σας, όμως, γιατί μπορεί να σας τυφλώσουν κιόλας...
Β. Καρ.