Πού να πας χωρίς σάλιο;

Πήγε, του τα έψαλε ένα χεράκι, και επέστρεψε θριαμβευτής. Για τον πρωθυπουργό μας, το Γιώργο Παπανδρέου, ο λόγος, ο οποίος μεσοβδόμαδα ταξίδεψε μέχρι τη Ρωσία, όπου και συναντήθηκε και με τον αδιαμφισβήτητο άρχοντα της χώρας Βλαδίμηρο Πούτιν. Όπως είχε πει και προεκλογικά ο Γιώργος, η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν κατοχυρώνει τίποτα για την Ελλάδα, αντιθέτως μάλιστα μας ζημιώνει, αφού διασφαλίζει μόνον τα συμφέροντα των Ρώσων, προαναγγέλλοντας μάλιστα επαναδιαπραγμάτευση των όρων όταν θα γινόταν κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, ο ίδιος το γνωρίζει άλλωστε από πρώτο χέρι, καθώς δεν είναι λίγα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του, αλλά κάπου στο ταξίδι για τη Ρωσία ξεχάστηκε.

Όχι ότι είναι μείζονος σημασίας το θέμα, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι μία ακόμα προεκλογική φανφάρα του εξπέρ σε αυτά ΠΑΣΟΚ, που με το πέρας των εκλογών ξεχάστηκε. Προσωπικά, βέβαια, εκτιμώ ότι τα παραπάνω λόγια του Γιώργου δεν ήταν λόγια του αέρα, απλά η συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη. Χωρίς σάλιο, όπως μας λένε, πού να ορθώσεις ανάστημα. Επειδή, μάλιστα, για πολύ καιρό προβλέπεται να είμαστε σκυφτοί, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η έλλειψη σίελου θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τον πόνο... στην περίπτωση που κάτι ψελλίζαμε.
Β. Καρ.