Είμαστε κι εμείς εδώ...

Τα ζητήματα της σχολικής στέγης στην πόλη μας είναι, για μία ακόμα φορά, στην κορυφή της επικαιρότητας. Προβλήματα που δεν έχουν τέλος, εξαιτίας φυσικά της ανυπαρξίας λύσεων, με το σκηνικό μοιραία να παραμένει στάσιμο εδώ και πολλά χρόνια.

Πληροφορηθήκαμε ότι μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε στο Υπουργείο της με μια σειρά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το νομό, μερικοί εκ των οποίων έχουν και θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να συζητήσουν γύρω από τα ζητήματα στον τομέα της εκπαίδευσης. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Σοφία Γιαννακά και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο νομάρχης  Θύμιος Σώκος, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και, τέλος, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Η συνάντηση, λέει, έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και η Υπουργός δεσμεύθηκε να δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά που της ζήτησαν. Όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, ο κύκλος ήταν αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ, και σε αυτόν, όπως είναι λογικό, άλλοι δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν.

Η πληροφόρησή μας, μάλιστα, λέει ότι η πρόσκληση στάλθηκε από την Υπουργό, οπότε και σε αυτή θα στοχεύσει η παρατήρησή μου. Όταν, πριν μερικούς μήνες, η κ. Διαμαντοπούλου πέρασε ως Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος από τη Ναύπακτο, φαντάζομαι θα ενημερώθηκε και για τα εδώ προβλήματά μας  Έχει γνώση, δηλαδή, αυτών, δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο, οπότε φρονώ ότι λογικά, κάπου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα καλέσει και τους υπόλοιπους δημάρχους.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, είχαμε τον νομάρχη να ορύεται για την αδράνεια της Νέας Δημοκρατίας, τώρα κάτι ανάλογο, φαντάζομαι, ότι θα πράξει και ο δήμαρχός μας για την ενδεχόμενη του ΠΑΣΟΚ. Κι αν ψάχνετε να βρείτε ποιος είναι ο... κερδισμένος από αυτή την ιστορία, άδικος ο κόπος. Για την ώρα, μπορούμε να μείνουμε σε κάτι που δεν είναι καινούριο φυσικά, και δεν είναι άλλο από τις υποσχέσεις που και πάλι λάβαμε, και με το παραπάνω, με τον ερχομό της Υπουργού στο Μεσολόγγι, πριν από λίγες ημέρες.
Κι έτσι αμέριμνα περνά ο καιρός...  
Β. Καρ.