Πέρασε και δεν ακούμπησε

Πόσες φορές ακούσαμε τη φράση “η άσφαλτος βάφτηκε κόκκινη”, και, την αμέσως επόμενη στιγμή, σηκώσαμε τα χέρια προς τον ουρανό, ζητώντας επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτό; Πάρα πολλές φορές, φαντάζομαι... Ο Δήμος Ναυπάκτου, λοιπόν, επειδή έχει όραμα και σχέδιο, και επειδή φυσικά... “άμα λάχει”, υποκαθιστά και τον Παμμέγιστο, το έκανε πάλι το θαύμα του.
Όπως διαπιστώσαμε, πριν από δύο εβδομάδες, ξεκίνησαν οι εργασίες χρωματισμού του ποδηλατοδρόμου στην πόλη, με αυτό το όμορφο, κατά τα άλλα, κόκκινο χρώμα. Σήμερα, λοιπόν, λίγες μόλις ημέρες αργότερα, αυτός ο χρωματισμός έχει αρχίσει να αποτελεί ήδη παρελθόν από το οδόστρωμα.

“Πέρασε και δεν ακούμπησε” που λέμε, δηλαδή, η συγκεκριμένη πρόβλεψη του έργου, εναρμονισμένη πλήρως με τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής μας αρχής. Να δείτε που, στο τέλος της τετραετίας, αυτή θα είναι και η φράση που θα αποτυπώνει την εικόνα της και τότε όλα θα είναι μια ανάμνηση, το τέλος της οποίας, βέβαια, δεν προϋποθέτει προσευχές και ευχολόγια, αλλά, αντιθέτως, σκληρή και σοβαρή δουλειά, για την εναλλακτική πρόταση....
Β. Καρ.