"Αβοήθητη" η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου

Ετικέτες , , , ,


Πρόβλημα πολιτικής στήριξης φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου, καθώς, από κάποιες τυπικές ελλείψεις στο φάκελο που είχε καταθέσει στην Περιφέρεια, για να (ξανα)πάρει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, έμεινε εκτός διαδικασίας. Και το λέμε αυτό, επειδή ελλείψεις, ίσως και σοβαρότερες, είχαν και άλλες δομές που κατέθεσαν αντίστοιχες προτάσεις, αλλά σ' αυτές δεν ακολουθήθηκε η ίδια πρακτική απ' την επιτροπή αξιολόγησης: Απλά τους ζητήθηκε να προσκομίσουν ό,τι τους έλλειπε από χαρτιά.

Από πλευράς δημοτικής εταιρείας, έχει ήδη κατατεθεί ένσταση, η οποία ακόμη δεν έχει εξετασθεί. Αλλά, το τυπικό μέρος, μάλλον μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η απαραίτητη (πολιτική) “βοήθεια” στην εταιρεία φαίνεται να απουσιάζει.

Μαθαίνω, μάλιστα, ότι ο μοναδικός που ασχολήθηκε με το θέμα είναι ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, ο Νίκος Κούμπιος, που ως εύκολος στόχος πλέον, δέχεται πυρά από παντού.
Ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε στηλιτεύσει τις πολιτικές του Κούμπιου, όταν ήταν στη θέση του καπετάνιου της ΑΝΝΑ -εποχές που κάποιοι ,“τιμητές” σήμερα, “προσκυνούσαν”- αλλά πλέον η διοίκηση έχει περάσει σε άλλα χέρια και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε.

Η λογική της καμμένης γης και πως για όλα φταίει ο προηγούμενος ευσταθεί μόνον όταν ο επόμενος τραβάει κουπί για να ορθοποδήσει το καράβι.

Και, στην παρούσα φάση, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Όπως μαθαίνω, ο νυν πρόεδρος Άγγελος Σταυρόπουλος διευθύνει μέχρι στιγμής την ΑΝΝΑ μέσω τηλεφώνου απ' την Αθήνα -χωρίς αυτό να μειώνει το ενδιαφέρον του-, αλλά μάτια που δεν βλέπονται...

Ο δε Θανάσης Παπαθανάσης μάλλον αδιάφορα σφυρίζει.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι ο δήμαρχος δεν παρενέβη, έστω και μέσω των πολιτικών του γνωριμιών που υποστηρίζει ότι έχει στην Περιφέρεια, ώστε να διευθετηθεί ένα τυπικό θέμα.

Και αν δεν το έπραξε σε πρώτο επίπεδο, όχι από δόλο, αλλά από αστοχία, ποτέ δεν είναι αργά. Θα είναι και μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που διαδίδουν ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικής εταιρείας για την ίδια περιοχή δράσης έπαιξε το ρόλο της....   

ΥΓ. Μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κούμπιος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το άρμα....

Α.Σ.