Προς Σοφία Γιαννακά

Ετικέτες


Με θέμα “Παρέμβαση της Σοφίας Γιαννακά για τα σχολικά κτήρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας” έφτασε στα γραφεία μας δελτίο τύπου, που αναφέρεται σε σχετική επιστολή που παρέδωσε στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
'Επί σειράν ετών” αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, “μαθητές και καθηγητές αναγκάζονται να μορφώνονται μέσα σε άθλια σχολικά κτήρια, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, και που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία δύσκολη”.
Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακά αναφέρεται στα σχολικά συγκροτήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου, που από το σεισμό του 2007 εξακολουθεί να στεγάζεται σε λυόμενα, στο επίσης σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Γαβαλούς, στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου και στο Γυμνάσιο Βόνιτσας.
“Θεωρώ”, σημειώνει, τέλος, η βουλευτής, “πως είναι αδιανόητο εν έτει 2009 να καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ΤΟΛ, προκάτ και λυόμενα κτήρια”.
Το ίδιο θεωρούμε κι εμείς, κ. Γιαννακά, και μπράβο για την πρωτοβουλία σας, αλλά επιτρέψτε μας μια καλοπροαίρετη παρατήρηση-πρόταση. Στην Αιτωλοακαρνανία, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι και η Ναύπακτος, με τις επικίνδυνες-απαράδεκτες εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ και τα λυόμενα του 3ου Δημοτικού. Μήπως θα έπρεπε να τα συμπεριλάβετε κι αυτά στην επιστολή σας;
Α.Σ.  

Comment (1)

Ανδρέα με πρόλαβες:

http://gasimakop.blogspot.com/2009/11/blog-post_3450.html