Οι κωλοτούμπες άρχισαν

Ετικέτες


“Εποχές όπως η τωρινή, είναι από τις πιο διασκεδαστικές στη ζωή αυτής της χώρας. Ξεκινάει το γελοιωδέστερο φαινόμενο της μικρής μας κοινωνίας. Αρχίζει με τρόπο η κωλοτούμπα. Εφημερίδες πρέπει ν’ αλλάξουν τίτλους, δημοσιογράφοι να βρουν νέους εργοδότες, πνευματικοί άνθρωποι να ανακαλύψουν τους νέους σπόνσορες.

Το «παιντί» που δεν μιλάει καλά ελληνικά, που κάνει ποδήλατο και σπάει το χέρι του, πρέπει γρήγορα να γίνει ο ηγέτης που έρχεται από το μέλλον, κυρίες και κύριοι ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, Ελληνίδες Έλληνες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι εδώ.

Η εκπαιδευμένη κοινή γνώμη μπορεί τώρα να αξιολογήσει την αξιοπιστία όλων, τώρα φαίνονται καθαρότερα οι απότομες στροφές, οι κρυφοί στόχοι, ο χαρακτήρας. Προκαλεί λίγη ναυτία, αλλά είναι εκπαιδευτικό. Άσε που έχει και πλάκα”.


Απόσπασμα από editorial του Φώτη Γεωργελέ (Athens voice) τα παραπάνω αποτυπώνουν γλαφυρά τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες σε πολλά μέσα ενημέρωσης σε εθνικό αλλά και σε... τοπικό επίπεδο. Εκείνοι που λοιδορούσαν τον Παπανδρέου και τους ανθρώπους του στο νομό, σήμερα βλέπουν στα πρόσωπά τους... σπάνιες αρετές!
Στην πραγματικότητα βέβαια καλοβλέπουν τον κρατικό κορβανά και ξεκινούν από τώρα τις κωλοτούμπες. Θα έχει ενδιαφέρον πως θα εκλάβει αυτές τις συμπεριφορές η νέα διακυβέρνηση, η οποία και θα φανεί στο χειροκρότημα...
Α.Σ.