Περί εξωστρέφειας

Ετικέτες ,


Με μια βαλίτσα στο χέρι βρίσκεται συνεχώς ο αντινομάρχης Δημοσθένης Καπώνης, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης “εξωστρέφεια” για την Αιτωλοακαρνανία. Τρεις εκθέσεις “τρέχουν” αυτόν το μήνα, και μετά τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Γερμανία, και το Φεστιβάλ Τυριού και Γάλατος στην Αθήνα, ετοιμάζει αποσκευές για την Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Το ότι οι εκθέσεις αυτές δεν αποτελούν ευκαιρία για ταξίδι αναψυχής ή προσωπικής προβολής το έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος με τη στάση του, καθώς, σε κάθε ευκαιρία, άνθρωποι του νομού, επιχειρηματίες ή δημοσιογράφοι καλούνται να συμμετάσχουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της έκθεσης στη Γερμανία (σ.σ. που έγινε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο), στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες του νομού, οι οποίοι γύρισαν με εμπορικές συμφωνίες στις αποσκευές τους.

Το παλεύουν από κάθε πλευρά στη Νομαρχία, το βλέπουν συλλογικά το πράγμα, και νομίζω ότι καλά κάνουν.

Σε πλήρη αντίθεση με το Δήμο Ναυπάκτου, που, σε όποια έκθεση και αν έχει βρεθεί, η αντιπροσωπεία μοιάζει περισσότερο με εκδρομή φίλων. Και λέμε “σε όποια έχει βρεθεί”, γιατί δεν πάει σε όσες θα μπορούσε. “Τουριστική Βιομηχανία” η Ναύπακτος, αλλά στη Philoxenia δεν θα έχει αυτόνομη παρουσία, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τον Δήμο Αγρινίου, που είναι γνωστός... τουριστικός προορισμός.
Α.Σ.