Πότε ο απολογισμός κύριε δήμαρχε

Ετικέτες , ,

Σε συνέντευξη τύπου που είχε πραγματοποιήσει ο δήμαρχός μας στα τέλη Φεβρουαρίου του 2008 είχε ερωτηθεί από την εφημερίδα μας για το εάν σκοπεύει να κάνει τη συνεδρίαση απολογισμού ενώπιον της πόλης, όπως μάλιστα τον υποχρεώνει ο κώδικας. Από την απάντησή του είχαμε συμπεράνει ότι είτε δεν γνώριζε αυτή του την υποχρέωση, είτε ότι απλά δεν την είχε και στις προτεραιότητές του. “Ξέρετε ότι ο κώδικας προβλέπει πολλά πράγματα τα οποία δεν εφαρμόζονται”, είχε πει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, αλλά η επιμονή μας για την πραγματοποίηση αυτής της συνεδρίασης έκτοτε, καθώς και η πίεση των φορέων της περιοχής τον οδήγησαν στα μέσα του περασμένου Ιουνίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Μπαίνοντας ο Μάιος επαναφέρουμε το ερώτημα, αφού η υποχρέωσή του από τον κώδικα ισχύει για κάθε χρονιά της δημαρχιακής του θητείας. Πότε θα κάνετε τη συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων σας για το δεύτερο χρόνο της θητείας σας κύριε Παπαθανάση;Προς ενημέρωση του κόσμου αυτή θα πρέπει να συγκληθεί από το δήμαρχο μέχρι τα τέλη του Ιούνη, ενώ στην περίπτωση που μέχρι τότε κάτι τέτοιο δεν συμβεί αρμόδιοι να το πράξουν είναι και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε νομίζεται. Εκτιμώ ότι το περσινό πανηγυράκι που στήθηκε από το επιτελείο του δημάρχου δύσκολα θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς τα βαρίδια της χρονιάς που πέρασε είναι πολλά, ορισμένα δε... αβάσταχτα. Πολεοδομία και ΞΕΝΙΑ φαντάζουν να είναι μόνο οι δύο υψηλότερες κορυφές του “παγόβουνου” που έχει πλήξει τη δημοτική αρχή. Που βρίσκεται η μοναδική της σωτηρία; Μάλλον στο “λιώσιμό” του από την υπερθέρμανση του πλανήτη...
Β. Καρ.