Υποβιβάζουν το Ειδικό Σχολείο (και τη νοημοσύνη μας)

Ετικέτες , ,



“Όλα είναι θέμα παιδείας” λέει το διαφημιστικό σποτ του υπουργείου Παιδείας, αλλά αυτά είναι για τις τηλεοράσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι όλα είναι θέμα χρημάτων γι' αυτή την κυβέρνηση, που καθημερινά με τη στάση της μας αποδεικνύει ότι είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι.

Ξοδεύει, για παράδειγμα, χιλιάδες ευρώ για να σουλουπώσει την εικόνα του “κουρασμένου” και μετά, “νοικοκυρεύει” το κράτος, κόβοντας δασκάλους απ' τα ειδικά σχολεία. Από τέσσερα ειδικά σχολεία του νομού, συγκεκριμένα, προσπαθεί να κάνει οικονομία, κόβοντας δασκάλους, ο εδώ εκπρόσωπος της “επανίδρυσης” του κράτους, Χρήστος Παπατσίρος, διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα εκ των οποίων και αυτό της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, από 4θέσιο που είναι μέχρι σήμερα κινδυνεύει να γίνει 3θέσιο, παρά το γεγονός ότι η δυναμικότητά του δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Τόσο η τοπική σχολική κοινότητα της ειδικής εκπαίδευσης, όσο και οι γονείς είναι θορυβημένοι και μάλιστα έχουν προχωρήσει και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Θεόδωρο Μπίρμπα, περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ και η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, με σχετικό της ψήφισμα, καταδικάζει αυτή την πρακτική. Ο Δήμος Ναυπάκτου, ως συνήθως, περί άλλων τυρβάζει...