Μπετό ή ελπίδα;

Μαθαίνουμε ότι εκεί στο Δήμο Ευπαλίου οι μπετονιέρες έχουν πάρει φωτιά, τσιμεντοστρώνοντας δρόμους λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς εγκεκριμένες μελέτες, αλλά με σαφέστατη στόχευση: Οι... ευεργετηθέντες ψηφοφόροι να βρουν το... δρόμο προς την κάλπη!

Πολύ καλή η δημοτική αρχή Παγώνη-Τσιακούμη στα τσιμέντα και στα έργα (σ.σ. να θυμίσω μόνο την κατασκευή του δημαρχείου, που στοίχισε 3 εκατομμύρια ευρώ, την διπλάσια δηλαδή τιμή από ό,τι αν κάποιος έχτιζε ένα σπίτι των ίδιων προδιαγραφών και διαστάσεων). Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η συνταγή, που επί χρόνια τώρα “λειτουργούσε” εκεί στο Ευπάλιο, δεν αρκεί πλέον.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μακροχρόνια (κακο)διαχείριση από τους ίδιους ανθρώπους και έχουν κάνει σαφή στροφή προς την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Καπεντζώνη.
Χωρίς εξαρτήσεις από κανένα κόμμα, μακριά απ' την οικογενειοκρατία, με πολιτική σκέψη και πρακτικές, ο Καπεντζώνης ενσαρκώνει αυτή τη στιγμή την μοναδική αξιοπρεπή διέξοδο για το Δήμο Δωρίδας.

Τα παραπάνω μηνύματα της κοινωνίας διαβάζουν καθημερινά και στο στρατόπεδο Παγώνη-Τσιακούμη και αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί: Να φέρουν το παιχνίδι σε κομματικά πλαίσια και να χαρακτηρίσουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Καπεντζώνη ως... εξαρτημένη από το ΠΑΣΟΚ, ποντάροντας ουσιαστικά στην κομματική πειθαρχία. Θεωρώντας, δηλαδή, τους πολίτες του Δήμου Δωρίδας “κοπάδι”, προσπαθούν να τους απομακρύνουν από τον Καπεντζώνη του... Μνημονίου(!) στη... Νέα Δημοκρατία των... μεγάλων επιτυχιών!

Σε μια εποχή εντυπωσιακής στροφής της κοινωνίας προς εξωκομματικές, ανεξάρτητες λύσεις, σε μια εποχή που η κομματική πειθαρχεία αποτελεί ανέκδοτο, ο Παγώνης και οι συν αυτώ, εξακολουθούν να ζουν “τσιμενατρισμένοι” στο παρελθόν, επιχειρώντας να ωφεληθούν από το αστείο σήμερα δίλημμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Το παλιό, λοιπόν, θα συγκρουστεί με το καινούργιο, και οι πολίτες του Δήμου Δωρίδας σ' αυτό το δίλημμα πρέπει να απαντήσουν. Θέλουν μπετό ή ελπίδα;