Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Σώκος τραπεζώνεται..

Οι συζητήσεις για το τι θα γίνει τελικά με την υπόθεση του ΕΠΑΛ έχουν φουντώσει και το αποκορύφωμα των επεισοδίων παίχτηκε το απόγευμα της Τρίτης στη συνάντηση γονέων και φορέων. Σε έκρυθμο κλίμα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν ολόκληρη την εβδομάδα, τα κάστανα, όμως, για μία ακόμα φορά δεν βγήκαν απ' τη φωτιά. Από τη μία γιατί ο ένας “καστανάς” (δήμαρχος) κάθεται και τα κοιτάζει, ενώ ο άλλος (νομάρχης), ούτε που τα πλησιάζει. Κι αυτά τι κάνουν; Μα φυσικά καίγονται.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, που λέτε, και μία ώρα περίπου αφότου τελείωσαν οι διαβουλεύσεις, πληροφορήθηκα ότι ο νομάρχης συνέτρωγε στην πόλη μας με παρέα φίλων του. Καλή σας χώνεψη, κύριε Σώκο, αλλά, θα ήταν κόπος να πεταχτείτε λίγο νωρίτερα απ' τα μέρη μας, για να είστε κι εσείς παρών στις συζητήσεις; Σας αφορά το θέμα, ακόμα κι αν πρόκειται να απαλλαγείτε από αυτό σε μερικούς μήνες.
“Είμαι σίγουρος ότι θα τον βλέπαμε εδώ, στην περίπτωση που οι εξελίξεις για την Περιφέρεια ήταν ελαφρώς διαφορετικές πριν από δύο εβδομάδες”, μου είπε κάποιος από τους γονείς, και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την άποψη αυτή.
Προσωπικά, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Με τα καμώματά σας, κύριοι, μόνο ξαλαφρωμένοι μπορούμε να αισθανόμαστε εμείς οι Ναυπάκτιοι από την επιλογή του κόμματός σας. Ξεμπερδέψαμε με την μία εστία του κακού, μας έμεινε βέβαια η άλλη, η ντόπια, η δική μας (δήμαρχε, για σένα χτυπά η καμπάνα, αν δεν το κατάλαβες), αλλά κάτι θα κάνουμε και με αυτή.

ΥΓ: Στην περίπτωση που η ομήγυρη συζητούσε για τα κτιριακά προβλήματα του ΕΠΑΛ, και, λόγω ειδικότητας κάποιων εκ των φίλων σας, τότε ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Β. Καρ.