Α(να)σφάλεια

Καθηγητής Εγκληματολογίας -ξεχνάω το όνομά του- έλεγε πως το να προσλάβεις έναν ακόμη αστυνομικό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας. “Βρείτε δουλειά στους ανέργους, σώστε μια επιχείρηση από την πτώχευση, και τότε σίγουρα θα μειώσετε την εγκληματικότητα”, τόνιζε. 

Βέβαια, είναι πολύ πιο εύκολο να ικανοποιείς, με μια πρόσληψη, το κοινό και μάλλον επίπλαστο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, απ' το να δίνεις λύσεις στα βαθύτερα αίτια που οδηγούν έναν άνθρωπο στην παρανομία.

Η εγκληματικότητα δεν φυτρώνει από μόνη της. Οι κοινωνικοί παράγοντες είναι που τη γεννούν, και αυτό πρέπει να είναι εις γνώσιν όλων μας – και όχι μόνο των εγκληματολόγων, που στο κάτω-κάτω το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η είδηση ότι και στη Ναύπακτο κυκλοφορούν από τη Δευτέρα δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ -ξέρετε, αυτοί με τα μηχανάκια- ουδόλως πρέπει να μας καθησυχάζει. Ίσα-ίσα, θα πρέπει να μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο για το μέλλον που έρχεται. Μακάρι να διαψευσθώ...

Α.Σ.

Comments (2)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΕΤΑΙΡΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Ή ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΔΕΡΒΙΣΙΔΕΣ(ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ) ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ 'ΠΑΙΖΕΙ΄ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ 'ΑΛΕΚΟ' ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ: "ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ"
ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ (ΜΑΤΑΙΑ) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ....

Όταν λες για τους 2 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, εννοείς τους 2 που βλέπω κάθε μέρα στο Γρίμποβο μια για καφέ, μια για ουζάκι ανάλογα την ώρα;;; Μην βάλω και το όνομα του μαγαζιού και θεωρηθεί διαφήμιση. Ας πάτε μόνοι σας να δείτε. Θα τους βρείτε εύκολα με τις μηχανές παρκαρισμένες παράνομα πάνω στον ποδηλατοδρόμο!!!!