Τα κρύα ντουζ συνεχίζονται

Πριν από λίγες εβδομάδες έγραφα για το εσωκομματικό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία, έτσι όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται σε τοπικό επίπεδο, εν όψει φυσικά και των δημοτικών εκλογών που όλο και πλησιάζουν. Οι συσχετισμοί των στρατοπέδων και οι δυνάμεις που μετρά το κάθε ένα θα παίξουν ρόλο, μπορώ να πω μάλιστα εξίσου σημαντικό με τη στάση του κόμματος απέναντί τους. Όποια ανάγνωση και να κάνω βέβαια, δεν ξέρω εάν μπορώ να βγάλω εύκολα τους κερδισμένους, μπορώ όμως να εξάγω συμπέρασμα για τον χαμένο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση και μετά από ορισμένα γεγονότα των τελευταίων μηνών, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Παπαθανάση.

Το τελευταίο δυσάρεστο μήνυμα, έστω και έμμεσο προς αυτόν ήρθε για μία ακόμα φορά μέσα από το κόμμα του και σχετίζεται με την εύνοια ή τη συμπάθεια, όπως θέλετε να το πείτε πείτε το, που απολαμβάνουν από αυτό ορισμένοι ορκισμένοι εσωκομματικοί του εχθροί στην πόλη. Για το Κώστα Κονίδα και τον αρχηστράτηγό του Κώστα Σκαλιώτη ο λόγος τους οποίους το σύστημα Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία επιβράβευσε, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, τοποθετώντας τους προέδρους των διαδικασιών που θα γίνουν κατά τις εσωκομματικές εκλογές που έρχονται άμεσα σε Κέρκυρα και Γιάννενα.

Κι αν για σήμερα αυτό που φαντάζει ως επικρατέστερο είναι η Νέα Δημοκρατία να μη δώσει χρίσμα στην Ναύπακτο, από την άλλη τρόποι για να στηρίξει, έστω και εμμέσως, αυτούς που θέλει υπάρχουν πολλοί. Βέβαια για να εξαργυρωθεί το παραπάνω βασική παράμετρος είναι ο Κονίδας να κάνει πράξη την εξαγγελία του και να κατέβει τελικά ως υποψήφιος στις εκλογές. Θα το κάνει όμως; Ας αποφασίσει λίγο γρήγορα, βέβαια, γιατί ο δήμαρχος δεν ξέρω πόσα κρύα ντους μπορεί να αντέξει ακόμα...
Β. Καρ.