Το μυστικό της μακροζωίας

Την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας-Δωρίδος, χαρακτηρίζοντάς την άνανδρη και δολοφονική! Υποστηρίζει ότι στόχο είχε να προβοκάρει το συνδικαλιστικό κίνημα -η επίθεση και όχι η δράση του κ. Παναγόπουλου, διευκρινίζω εγώ- σε μια στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους δέχονται μια άλλη συνολική αντεργατική επίθεση. Τονίζει ταυτόχρονα ότι ευθυγραμμίζεται -η επίθεση στον πρόεδρο και όχι ο πρόεδρος, διευκρινίζω και πάλι- με όσους θέλουν να πλήξουν και να αδρανοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, ενώ στο τέλος δεν παραλείπεται να ζητείται από την κυβέρνηση να περιφρουρήσει τις αξίες και τους εκφραστές των συνδικαλιστικών αγώνων.
Ο λύκος, δηλαδή, να φυλάξει τα πρόβατα, με λίγα λόγια...
Και η παρομοίωση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση...

ΥΓ 1: Στην περίπτωση που σας διαφεύγει, κύριοι εκφραστές των εργατικών αγώνων, σας υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση που πήρε τα μέτρα έχει όνομα και κομματική προέλευση, και είναι του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ίδια για την οποία οι περισσότεροι από εσάς κάνατε αγώνα πριν από μερικούς μήνες. Αλήθεια αισθάνεστε δικαιωμένοι σήμερα, μερικούς μόλις μήνες μετά; Κι αν όχι, αφού την αντιμάχεστε, όπως λέτε, γιατί δεν έχετε ακόμα καταθέσει και επίσημα την κομματική σας ταυτότητα;

ΥΓ 2: Ο Ηρόδοτος και ο περίφημος γιατρός Γαληνός εκθείαζαν τη μαλακτική και καθαρτική επίδρασή του στα έντερα. Ο γιατρός-βακτηριολόγος Μέτσινκοφ, βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1908, ανακάλυψε ότι τα λιπαρά του γάλακτος γίνονται πιο εύπεπτα εξουδετερώνοντας τα παθογόνα μικρόβια του γαστρεντερικού σωλήνα και μελέτησε τη συσχέτισή του με το πρώιμο γήρας στους ανθρώπους. Τα συμπεράσματα ήταν ότι η μακροβιότητα των ανθρώπων οφειλόταν και στο γιαούρτι. Έχει και τα θετικά του δηλαδή.
Β. Καρ.