Δεν είναι τυχαία η στιγμή

Η στάση του Κώστα Κονίδα επί σειρά μηνών, και το μη ξεκαθάρισμα των σχεδίων του για την επόμενη τετραετία είχε επιτρέψει στους σεναριολόγους να πλάθουν ουκ ολίγες ιστορίες, άλλες προς τη σωστή κι άλλες σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Παρ' ότι μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είχε πολλές ευκαιρίες να μιλήσει καθαρά για το τι στοχεύει να κάνει, μιας και αυτή η εξέλιξη είχε πυροδοτήσει νέα υποθετικά επεισόδια, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ο Κονίδας ήταν πολύ αινιγματικός. Η στάση του αυτή, μάλλον, θα πρέπει να θεωρείται εσκεμμένη, καθώς το πιο πιθανό είναι να μην είχε καταλήξει ούτε ο ίδιος για τις επόμενες κινήσεις του.

Με αυτό ως δεδομένο, οι δηλώσεις του πλέον αποκτούν άλλη βαρύτητα, και μόνο ως πυροτέχνημα δεν θα πρέπει να θεωρούνται. Φαίνεται να έχει ζυγίσει αρκετά τα πράγματα, τόσο στο εσωτερικό της ομάδας του, όσο και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκεί όπου είναι αλήθεια ότι έχει πολλές ανοικτές πόρτες τον τελευταίο καιρό, περισσότερες μάλιστα απ' όσες ο σημερινός χρισμένος δήμαρχος της πόλης.

Αν τώρα μπερδευτήκατε λίγο, αφού ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ζητήσει επίσημους κομματικούς προστάτες, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο Σαμαράς στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ δήλωσε ότι στους μικρούς Δήμους η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα, και στην περίπτωση του Κονίδα, εάν πάει τελικά μέχρι τέλους, αυτό φαντάζει ιδανικό.

Στις ερμηνείες που μπορούν να δοθούν, βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο ο πρώην δήμαρχος να έπαιξε τα ρέστα του, χωρίς να ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Αν και προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Για τον Παπαθανάση, παράλληλα, εδώ ξεκινά ένας ακόμα πονοκέφαλος, τον οποίον όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι τον προκάλεσε ο ίδιος. Κι αυτό επειδή κυρίως τα έργα του ως δήμαρχος τον οδήγησαν σήμερα στο να μην αισθάνεται ασφαλής.
Β. Καρ.