Στις... ομορφιές του ο Καρακώστας

Τόση αγάπη ο Καρακώστας πρέπει να έχει να αισθανθεί από τα παιδικά του χρόνια. Με αφορμή την “επίθεση φιλίας” του Κονίδα εξάγω το συμπέρασμα, δίνοντας φυσικά και ένα τόνο υπερβολής στη σημείωση. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, απ ό,τι μπορώ να φανταστώ, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, όλο και περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα “ορέγονται” τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα του, η οποία χωρίς αμφιβολία είναι το πιο ζωντανό κύτταρο παραγωγής πολιτικής σκέψης και δράσης στην πόλη.

Μεταξύ αυτών που θα τον προσεγγίσουν, βέβαια, θα βρεθούν πολλών λογιών επίδοξοι συνεργάτες. Άλλοι γιατί πιστεύουν και συμφωνούν με τις απόψεις του, κι άλλοι επειδή θα έχουν βάλει στο μάτι τις ψήφους που έχει, όσες κι αν είναι αυτές. Φρονώ ότι όσοι ανήκουν στην κατηγορία των πρώτων μάλλον δεν θα να συνωστίζονται μέσα σε ένα ασανσέρ, σε αντίθεση με αυτούς της δεύτερης που το πιο πιθανό είναι να προκαλούν μποτιλιάρισμα στις σκάλες πολυόροφου κτηρίου.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι για την Κίνηση Πολιτών τώρα είναι ο καιρός να καρπωθεί όλα όσα έσπειρε τα προηγούμενα χρόνια, με τα σωστά της και με τα λάθη της. Η δημοτική πλειοψηφία για την οποία πρώτη μίλησε πριν από μερικούς μήνες και στην οποία στοχεύει εν όψει και των επόμενων εκλογών είναι ένας στόχος δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Οι αποφάσεις που θα πάρει το επόμενο χρονικό διάστημα θα κρίνουν πολλά, τόσο για το μέλλον της ίδιας της ομάδας, όσο και γι' αυτό της πόλης. Ελπίζω οι άνθρωποί της να επιλέξουν σωστά, γιατί, κακά τα ψέματα, εάν έχει σε κάτι να ελπίζει η Ναύπακτος από το υπάρχον πολιτικό της υλικό, τουλάχιστον, αυτό είναι η Κίνηση Πολιτών, και η συνεργασίες που θα πρέπει (;) να κάνει.
Β. Καρ.