Πάρτε τα μέτρα σας

Ετικέτες ,


Όπως μας πληροφόρησε ο αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος, ο δρόμος Ναύπακτος-Χάνι Μπανιά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Νομαρχίας. Ωστόσο, το κομμάτι Μακρυνεία-Χάνι Μπανιά είναι. Δικαιολογία; Ότι το κόστος του πρώτου τμήματος είναι πολύ μεγάλο, σε σχέση με αυτό του δεύτερου. Κι αυτό επειδή θέλουν, λέει, εκεί στη Νομαρχία έναν δρόμο 12 μέτρα (!) που θα ξεκινά απ' τη Ναύπακτο και θα φτάνει στην Ευρυτανία!
Πριν φτάσουμε, όμως, σε άλλο νομό, καλό θα ήταν να εξετάσουμε την σύνδεση των... ιθαγενών, όλων ημών δηλαδή.  
Το γεγονός ότι ο δρόμος μέχρι Μπανιά σε κάποια σημεία του είναι ήδη 10 μέτρα – ακόμη και μέσα στον οικισμό- δεν φαίνεται να αρκεί για να ρίξουν λίγο τα στάνταρ τους. Ούτε και το γεγονός ότι η διαδρομή Ναύπακτος-Χάνι Μπανιά έχει αυξημένη κίνηση και λόγω του Ευήνου, αλλά και λόγω των παραπάνω χωριών (Ανάληψη, Θέρμο κλπ).
Όχι. Το ζήτημα είναι στα μέτρα (του δρόμου). Φαντάζομαι και στην άσφαλτο που θα πέσει, στα τοιχία, στο 3Α, και σε όλα τα υλικά, γενικά, που θα χρειαστεί ο εργολάβος.
Αν γι' αυτό ο Δήμος Ναυπάκτου σκοπεύει να πάρει μέτρα πίεσης, δεν το γνωρίζω.
Ωστόσο, εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και ακούτε υποσχέσεις γι' αυτόν τον δρόμο χροοοοόνια τώρα, καλό θα ήταν να πάρτε τα μέτρα σας....
Α.Σ.