Μέση λύση

Ετικέτες , ,


Προειδοποίηση από τη Δημοτική Αστυνομία ότι θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα έλαβαν οι ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών στη Ναύπακτο, σε περίπτωση που συνεχίσουν να πραγματοποιούν παραδόσεις στα καταστήματα του κέντρου εκτός των προκαθορισμένων ωρών.
Με την πρώτη ανάγνωση, κάτι τέτοιο ακούγεται λογικό, ωστόσο, οι προβλεπόμενες ώρες, όπου τα μικρά φορτηγάκια μπορούν να κάνουν παραδόσεις, είναι 6 με 9 το πρωί και 3 με 5 το μεσημέρι. Ώρες, δηλαδή, που τα εμπορικά καταστήματα της πόλης είναι... κλειστά!
Εύλογος, λοιπόν, ο προβληματισμός για το σε ποιον και πού θα παραδίδουν τα εμπορεύματα οι μεταφορείς, καθώς το ενδεχόμενο να τα αφήνουν έξω απ' τη πόρτα του μαγαζιού δεν ενθουσιάζει κανέναν. Προβληματική κρίνεται και η περίπτωση να πρέπει ο ενδιαφερόμενος να πάει ο ίδιος στο πρακτορείο να παραλάβει τα πράγματά του.
Η αποσυμφόρηση του κέντρου είναι σίγουρα απαραίτητη, τα απαραίτητα μέτρα, όμως, θα πρέπει να κινούνται και στα πλαίσια της λογικής. Και η παράδοση εμπορευμάτων σε ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά μόνο λογική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μια παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 10 το πρωί και άλλη μια εργάσιμη ώρα το απόγευμα ίσως αποτελούσε μια μέση λύση...
Α.Σ.