Η Ντόρα, ο Αντώνης και οι εδώ “φίλοι” τους

Τα εσωκομματικό τοπίο της νέας Δημοκρατίας έχει πάρει φωτιά και, ώσπου το παιχνίδι της διαδοχής του Καραμανλή να φτάσει στο τέρμα του, τόσο το θερμόμετρο θα παίρνει την ανιούσα. Σε τοπικό επίπεδο, ήδη, έχουν γίνει γνωστές οι συμπάθειες κάποιων στελεχών, παράλληλα, όμως, τα ερωτηματικά για κάποια άλλα πρόσωπα, με λόγο και ρόλο, συνεχίζουν να παραμένουν. Οι σίγουροι, και γνωστοί μέχρις ώρας, τάσσονται στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη, και πρόκειται για τους Ασημάκη Φωτόπουλο, υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές,  Άκη Θεοδοσόπουλο, πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης, και Αντώνη Ψαλίδα, μέλος της Κ.Ε.

Πολλοί, μετά και την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο στις τελευταίες εκλογές, έριξαν ευθύνες για την κατρακύλα και στον Παπαθανάση, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το νέο σκηνικό που θα διαγραφεί μετά την εκλογή του νέου προέδρου, ενδεχομένως  να έχει επιπτώσεις και πάνω σ' αυτόν. Σενάριο διόλου απίθανο.

Η στάση του Παπαθανάση μέχρι σήμερα, επισήμως,, παραμένει ερωτηματικό, αν και ήδη το όνομά του σε κάποια σενάρια φιγουράρει στους υποστηρικτές της Ντόρας. Στο site, μάλιστα,  http://agrinio-news.blogspot.com/ είναι ήδη εγγεγραμμένος ως “δηλωμένος” υποστηρικτής της. Συμπερασματικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η πόλη δείχνει να γέρνει προς το Μπακογιαννικό μπλοκ. Αν, τώρα, ψάχνετε να βρείτε κάποιον που να τραβάει το σκοινί από την άλλη πλευρά, προς τον Αντώνη Σαμαρά δηλαδή, το μόνο που μπορώ να αναμεταδώσω, και πάλι ως πληροφορία του ίδιου site, με περαιτέρω επιβεβαίωση όμως σε αυτή την περίπτωση, τότε αυτός είναι ο Άγγελος Σταυρόπουλος, ο νέος πρόεδρος της Αναπτυξιακής και επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Ναυπάκτου. Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό για τις ενδοπαραταξιακές σχέσεις της δημοτικής αρχής;
Β. Καρ.