Στρατιώτες της δεκάρας

Ετικέτες ,

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα για τους στρατιώτες με τους οποίους επέλεξε ο Καραμανλής να πάει στον πόλεμο και το αποτέλεσμα με επιβεβαίωσε με τον πιο πειστικό τρόπο. Άνθρωποι λίγοι γι αυτές τις περιστάσεις, συρόμενοι εδώ και πολλά χρόνια από κάθε τι άλλο, παρά από τους σκοπούς για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να μπαίνει στην πολιτική, μαχητές της δεκάρας που στην μεγάλη μάχη, όπως τη χαρακτήρισε ο αρχηγός τους, έσκαψαν λάκκους για να σώσουν τον εαυτούλη τους. Ο κόσμος φυσικά το κατάλαβε, νισάφι εάν δεν το έβλεπε κι αυτό, και απλά έκανε το αυτονόητο. Τους έριξε από πάνω κι άλλο χώμα για να μην μπορέσουν να ξεμυτίσουν.

Για την ώρα, τουλάχιστον, γλιτώσαμε από δαύτους. Τόσο από την τηλεόραση, όσο και σε τοπικό επίπεδο, αφού κι εδώ οι πολιτικοί του φαίνεσθαι μαυρίστηκαν και πήραν την άγουσα για τα πολυτελή τους αποδυτήρια, που αν και πολυτελή... δεν παύουν παρά να είναι αποδυτήρια.

Μήνυμα χωρίς χρέωση: Οι Ναυπάκτιοι που κατηγορούν τους συμπολίτες τους κάνοντας λόγο για αχαριστία, μπορούν να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο. Σύντομα άλλωστε έρχεται και το δικό τους εκλογικό μαύρισμα...
Β. Καρ.