Παπαθανάσης tours

Ετικέτες , ,



Μία εκδρομή-κρουαζιέρα που διοργάνωσε η Εργατική Εστία για την εβδομάδα που διανύσαμε και στην οποία είχαν πρόσβαση δικαιούχοι και της Ναυπάκτου έμελλε να γίνει αντικείμενο συζήτησης τις προηγούμενες ημέρες. Αιτία ο τρόπος επιλογής των εκδρομέων, καθώς, σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλθηκαν, ο διανομέας δεν είχε και τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για ευνοημένους του δημάρχου Θανάση Παπαθανάση, οι οποίοι δεν συγκέντρωναν τα απαραίτητα για την εκδρομή προσόντα, αλλά τελικά κατάφεραν να τους... χτυπήσει η αρμύρα του Αιγαίου στο πρόσωπο! Ψάχνοντας την υπόθεση, βρήκαμε την άκρη στην κεντρική διοίκηση της Εστίας στην Αθήνα, όπου, όταν τους θέσαμε το θέμα, μας απάντησαν ότι η εκδρομή έγινε για τους Ναυπάκτιους μετά από αίτημα του δήμου, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι στις αρχές Ιουλίου προβλέπεται να γίνει άλλη μία για πενήντα ακόμα συντοπίτες μας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μένιος Χάρος, ερωτηθείς για την υπόθεση, δήλωσε άγνοια, καθώς κανείς δεν του κατήγγειλε κάτι.

Κάνοντας μια ανάγνωση πίσω από τα γεγονότα και τους ψιθύρους, καταλήξαμε στο ότι η πρόθεση ενός υψηλά ιστάμενου προσώπου της Εστίας από την Αθήνα να βοηθήσει την περιοχή και τους φορείς, δίνοντάς τους εισιτήρια για τη συμμετοχή στην εκδρομή, όπως και στο παρελθόν, δυστυχώς από κάποιους εκ των διαχειριστών τους στη Ναύπακτο, βλέπε δήμαρχος, έγινε αντικείμενο δώρων. Το εάν αυτά έχουν και αντάλλαγμα, δεν το γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως ότι με τέτοιες μεθόδους το πουγκί γεμίζει... πάντα βέβαια με πολιτικούς όρους.

Comments (2)

Στην εκδρομή είχε πάει συγγενικό μου πρόσωπο που είναι κανονικά ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και άρα δικαιούται την εκδρομή.

Σε αυτή συμμετείχε όντως πολύς κόσμος που δεν είχε το δικαίωμα! Αρκετοί ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι στη Βιβλιοθήκη, στο δήμο αστυνομικοί...
Αν θέλει κάποιος ας βγει να πει το αντίθετο! Υπάρχουν photos από την κρουαζιέρα.

Πάντως οι περισσότεροι είχαν τη δικαιολογία "το εισιτήριο δεν είναι δικό μου αλλά της φουκαριάρας της μάνας μου που έχει ΙΚΑ αλλά δεν μπόρεσε να έρθει" πράγμα που φυσικά απαγορεύεται (το δίνει ο δικαιούχος το δικαίωμα συμμετοχής σε συγγενικό-φιλικό πρόσωπο).

Στο θέμα τώρα, έμαθα πως η βολτούλα στο Αιγαίο ήταν υπέροχη, πολύ καλά οργανωμένη, ωραίο φαγητό... Άντε και στα δικά μας :)

kakies