Τα έμψυχα αδρανή υλικά

Ετικέτες , ,

Για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι των δυτικών δημοτικών διαμερισμάτων ανησυχούν. Έγινε γνωστό ότι ο χώρος που θα πάνε τα αδρανή υλικά μάλλον θα είναι στη δική τους πλευρά και ανεξαρτήτου σε ποιο διαμέρισμα θα είναι αυτός, οι πρόεδροι τεσσάρων εξ αυτών αντέδρασαν. Η πληροφόρηση που έχω για την κατάληξη αυτή, μετά και την έκθεση του μελετητή, λέει ότι δεν έχει δοθεί πολιτική εντολή, απεναντίας πρόκειται για μια ορθολογική απόφαση του γραφείο μετά από διερεύνηση όλων των περιοχών ένθεν και ένθεν της πόλης.

Δεν είμαι δύσπιστος, για λίγο, και παίρνω την παραπάνω πληροφορία ως αληθινή. Εκεί βρίσκονται οι καταλληλότεροι χώροι εκεί θα πρέπει να πάνε τα αδρανή υλικά. Έχουν άδικο λοιπόν οι αντιδρώντες; Όχι είναι η απάντησή μου και το σχήμα δεν είναι καθόλου οξύμωρο. Η υπόθεση έρχεται σε συνέχεια της χωροθέτησης του ΤΕΙ όπου η παρούσα δημοτική αρχή ουδέποτε μπήκε σοβαρά στη διαδικασία να εξετάσει. Οι δυτικοί είχαν πρόταση, αλλά ο δήμαρχος είχε κλειστά τα αυτιά του. Δεν το άγγιξε καν το θέμα, αφήνοντας μάλιστα ξεκρέμαστους τούς συνεργάτες του όταν αυτοί άνοιξαν διάλογο. Όποιος θέλει λεπτομέρειες τις παραχωρώ ευχαρίστως αλλά δεν είναι της παρούσης.

Την πικρία τους δεν την έκρυψαν ποτέ στα δυτικά γι' αυτούς τους χειρισμούς, και τώρα που έχουν ήδη αρχίσει να πηγαινοέρχονται τα απορριμματοφόρα μπροστά από τα σπίτια τους μαθαίνουν ότι υπάρχει κι άλλη έκπληξη, συν τα σενάρια για το νεκροταφείο που και αυτό μάλλον προς τα εκεί οδεύει. “Αυτό ονομάζεται ισόρροπη ανάπτυξη” διερωτώνται και δεν έχουν άδικο όταν βλέπουν ότι η ανατολική πλευρά της πόλης είναι αρκετά παραχαϊδεμένη σε σχέση με αυτούς. Ακόμα λοιπόν και εάν η σημερινή απόφαση έχει παρθεί ορθολογικά η αντίδραση αυτών των ανθρώπων είναι καθ' όλα δικαιολογημένη αφού ο Παπαθανάσης ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί τους.
Συμπέρασμα. Δεν έχουμε μόνο άψυχα αδρανή υλικά σε αυτή την πόλη... Β. Καρ.