Τα γαλάζια παιδιά και η εξάρτηση από αυτά

Ετικέτες ,

Η κυβέρνηση της σεμνότητας και ταπεινότητας, ακολουθώντας φυσικά το κλίμα της Μ. Εβδομάδας που επιτάσσει, ω τί σύμπτωση, ακριβώς τις ίδιες συμπεριφορές νήστεψε, κοινώνησε και το έκανε πάλι το θαύμα της, καθώς όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Έθνος στο τεύχος της περασμένης Τετάρτης προσέλαβε από το παράθυρο 55 “ειδικούς επιστήμονες” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου άρχισαν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων και τα αποτελέσματα βγήκαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω του διαδικτύου αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης! Λίγο μετά τη σταύρωση για να γίνω πιο κατανοητός, και αναφέρομαι και στα καρφιά που μπήκαν για μια ακόμα φορά στο “σώμα” της αξιοπιστίας των προσλήψεων.

Άξιοι ή όχι οι προσληφθέντες δεν θα το κρίνω εγώ, ας το κάνει το κράτος με τα αρμόδια όργανά του. Εδώ δεν θέλω γέλια. Άλλωστε μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Μεϊμαράκης έδωσε εντολή να πάει ο φάκελος της διαδικασίας στο ΑΣΕΠ και να επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα. Γιατί; Μα φυσικά για να υπάρξει, απ’ ότι λέει, πλήρη διαφάνεια. «Κάπως νωρίς δεν το θυμήθηκε», θα πει σωστά κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση, ηθικά τουλάχιστον, δεν ισχύει το γνωστό «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Το θέμα δημιούργησε θόρυβο και στην πόλη μας, καθώς ένας εκ των επιτυχόντων είναι Ναυπάκτιος. Η λογική του σχολιασμού που ακολούθησε, με αφορμή και την κομματική προέλευσή του, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή. «Γαλάζιο παιδί είναι», είπαν σχεδόν όλοι, οπότε καταλαβαίνετε… Παράλληλα υπάρχει και μια ακόμα προέκταση την οποία σας καταθέτω. Πόση ανάγκη μπορεί να έχουν πλέον κάποιοι αυτό το «γαλάζιο παιδί»; Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι στην «ανάγκη» του, χωρίς μάλιστα να το επιδιώξει ο ίδιος, μπορεί να πέσει ο τελευταίος ή ακόμα και ο πρώτος πολίτη αυτής της πόλης.
Β. Καρ.

Comments (22)

Ονοματάκι δεν έχει ο Ναυπάκτιος;

Ονοματάκι;

Ελάτε ρε παιδιά. Όλα στο πιάτο τα θέλετε. Ψάξτε το λίγο το θέμα. Λίγο google και το βρίσκετε. Δεν είναι δύσκολο...

o aggelos o stavropoulos h stavrogiannhsh pou xe ts vetzines stou limani

Για όσους ψάχνουν ονοματάκια τους παραπέμπω στο:

http://www.zougla.gr/news.php?id=35444

Μας πρήξατε με το Ναυπάκτιο...Δώστε του συγχαρητήρια και αφήστε το ξεκατίνιασμα! Έλεος πια..

Αν ο Ναυπάκτιος ήταν "πράσινο" παιδί ή "ροζ συννεφάκι" θα ψάχνατε για το...ονοματάκι;

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το ότι πήρε όπως πήρε την θέση ή το ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να του δώσει συγχαρητήρια...

Αφού μας έχουν βρει μαλάκες καλά να πάθουμε!

Μάλλον το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ασχολήθηκαν με το "ονοματάκι" γιατί και τη θέση και συγχαρητήρια θέλαν...

"Ονοματάκι" 2. Τελικά ίσως και να θέλαν "άλλα", γιατί μπορεί το "όνειρό" αυτών που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο να είναι το δικό τους βόλεμα.

ΥΓ. 1.Μας πρήξατε πια. Δεν σας κόβει ότι το' χετε κάνει Μεσανατολικό;
2. Δε βάζετε και κανά καινούργιο θέμα να διαβάσουμε;

Δεν είμαι Ναυπάκτιος είμαι Λάκωνας, αλλά επειδή τυγχάνει να γνωρίζω των εν λόγω κύριο θα πρέπει να σας πω ότι μακάρι σε όλες τις θέσεις να έμπαιναν άτομα με τα προσόντα και το ήθος του.
Και για όσους έχουν πρόβλημα με το "χρώμα" του, δεν χρειάζεται παρά να τους παραπέμψω στα "πράσινα" παιδιά που έμπαιναν σε αντίστοιχες θέσεις επι ΠΑΣΟΚ, πόσοι άραγε να είχαν τα ίδια ή έστω λιγότερα προσόντα....? (όλοι ξέρουμε ότι αρκούσε απλώς μια εγγραφή στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ).

giati milas mono gia ta prasina paidia kai oxi gia tous imitasion aristerous...(blepe sunaspismos px) pou epi pasok eixan katalabei olous tous diadromous twn upourgeiwn...

Μιας και το ανοίγετε λοιπόν γιατί δε λέτε ότι οι "ιματασιόν" ή οι "πολιτικοί χαμελαίοντες" ενοχλούνται όταν κάποιος πάει μπροστά.
ΥΓ. 1. Δεν είμαι Λάκωνας, αλλά λίγο πιο δίπλα, Aρκάδας.
2. Και επειδή με εξιτάρισε ο Ανώνυμος με το "κλικ στο google", μακάρι να μπαίνουν στις θέσεις αυτές αξιόλογοι με καλά βιογραφικά, ασχέτως χρώμτος, και όχι τα παντός είδους και...καιρού κομπλεξικά λουλουδάκια!

Φίλε Λάκωνα από τη Σκάλα, το ήθος του εν λόγω κυρίου του επέτρεψε να πάρει την θέση όπως την πήρε. Όπως επίσης του επέτρεψε να ψηφίσει στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο να γίνει το Ξενία Ξενοδοχείο.

Για τί ήθος μιλάμε;

Όσο για τα προσόντα δεν αμφέβαλλε κανείς! Έχει δουλέψει πολύ για το κόμμα!

autos file mou epeidh tyxainei na ton kserw ontws exei doulepsei sth zwh tou....kapoioi alloi den exoun oute ena ensumo...oute kan ptyxio kai metatrepontai se kat' entolhn konduloforous ths dhmpsiografias ampelofilosofontas met' eutailias me bohthimata pantws eidous...

olws tyxaiws den bgazetai ola ta sxolia olwn...h dhmokratia sas auth einai...

olws tyxaiws den bgazetai ola ta sxolia olwn...h dhmokratia sas auth einai...

re xamaileontes oti thelete dhmosieuete...

Ψυχραιμία φίλε ανώνυμε που στις 3.52 ανέβασες σχόλιο, στις 3.57 αγανάκτησες (δις) που δεν το είδες, και στις 4.05 έβγαλες τα συμπεράσματά σου. Ούτε για μεσημεριανό φαγητό δεν μπορούμε να πάμε; Δεν καταλαβαίνουμε την ανυπομονησία σου, ούτε συγγενής πρώτου βαθμού να σου ήταν ο εν λόγω...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Προς τι η κόντρα; Τα πράγματα είναι προφανή.
Απορώ αυτοί που προσπαθουν να πείσουν για το αντίθετο, που νομίζουν ότι απευθύνονται, σε ζώα; Διάλογος με ανώνυμους δε γίνεται. Βγάλτε τις κουκούλες.

Pws bgazete sumperasmata gia mia diadikasia epiloghs pou den gnwrizete? basismenh se ena arthro efhmeridas pou den parexei kanena stoixeio gia authn? To suntomo diasthma twn sunenteuxewn einai kritirio kakhs diadikasias? Gnwrizete oti o elegxos nomimothtas tou ASEP problepetai apo thn nomothesia prokurhxhs toy diagwnismou kai oxi apo "paniko"? Alla etsi mas katanthse h 20eths diakubernhsh.....ermaia ths paraplhroforishs kai ths "socialpropagandas".