Παίξε, γέλασε και σώπα

Ο Χρήστος Σικώλας είναι και επίσημα ο πρώτος που διαφώνησε ανοιχτά με τις πρακτικές Παπαθανάση και από το βράδυ της Δευτέρας έθεσε εαυτόν εκτός της δημοτικής αρχής. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι δεν είναι ο μόνος που ανήκει στην κατηγορία αυτών που αποστασιοποιούνται   εν όψει των εκλογών του Νοέμβρη, και μια μικρή περιπλάνηση στους άλλους, μέχρι πρότινος, ομοπαρασαξιακούς του... ίσως και να μας οδηγήσει σε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.    

Ιουλία Χοχτούλα: Ανήκει ψυχή, από καιρό, και σώματι εσχάτως, μακριά από την ομάδα, συνεχίζοντας βέβαια να υπερασπίζεται τα πιστεύω της, όπου θεωρεί ότι υπάρχει λόγος. Με πολύ λίγα πλέον πράγματα, πολιτικά (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο), να την ενώνουν με τον Παπαθανάση, είναι κοινό μυστικό όλων ότι το ισχυρό χαρτί του δημάρχου, κατά την πρώτη διετία, δεν θα είναι στο πλάι του.
 
Βασίλης Σακέτος: Ένας δημοτικός σύμβουλος με πρακτική σκέψη, που δυστυχώς για τον ίδιο, σε άλλα πίστεψε πριν από τρεισήμισι χρόνια και άλλα τελικά αντιμετώπισε. Δυσαρεστημένος από τον χειρισμό πολλών θεμάτων, αλλά και από την εικόνα της ομάδας που θυμίζει ξέφραγο αμπέλι, έχει κάνει ξεκάθαρο από καιρό το ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, καθώς πολύ απλά δεν αντέχει άλλο τα παιχνίδια ο άνθρωπος.

Κοινό σημείο όλων το ότι είχαν άποψη και στις διαφωνίες μερικές φορές την εξέφρασαν, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.  Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αν στην παραπάνω λίστα συμπεριλάβουμε και κανά δυο ακόμα που δεν αισθάνονται και πολύ άνετα μέσα στην ομάδα, και οι οποίοι επίσης έχουν άποψη, τότε που καταλήγουμε. Μάλλον, στο ότι τελικά, οι άνθρωποι που σιωπούν και δηλώνουν την παρουσία τους μόνο με την ανάταση του χεριού, είναι αυτοί που θέλει ο δήμαρχος δίπλα του, αφού όλοι σχεδόν οι άλλοι, αποδεδειγμένα πλέον, δεν κάνουν χωριό μαζί του.
Β.Καρ.