Απολογισμός ντιμπέιτ


Ο Ιούνιος είναι σύμφωνα με τον κώδικα ο μήνας των απολογισμών των πεπραγμένων κάθε δημοτικής αρχής σε μια ειδικά ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση, όπου ο κάθε ένας μπορεί να θέσει τα δικά του ερωτήματα. Η παρούσα δημοτική αρχή, ούσα η μόνη από τις τελευταίες που τον έκανε, λογικά και φέτος θα πράξει το ίδιο, επιχειρώντας βέβαια να δώσει τον ίδιο πανηγυρικό χαρακτήρα με τις δύο προηγούμενες φιέστες που είχε διοργανώσει.
Αν και ως εφημερίδα είμαστε οι πρώτοι που ανασύραμε το θέμα τον Φεβρουάριο του 2008, ελπίζοντας ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει από τη διαδικασία, πέρυσι, και μετά από δύο απολογισμούς, προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ακόμα και εάν δεν γινόταν ποτέ ξανά, από αυτή τη δημοτική αρχή, η αυτοδιοίκηση δε θα αισθανόταν πιο φτωχή. Τα δυο πρωτοσέλιδα που ακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα του Παπαθανάση (Μαγική εικόνα το 2008 και Πληρωμένο χειροκρότημα το 2009) νομίζω ότι δικαιολογούν του λόγου το αληθές, αλλά για φέτος τα παίρνω όλα πίσω και περιμένω με μεγάλη αγωνία την “παράσταση”.

Μερικούς μόλις μήνες πριν από τις εκλογές υποψήφιοι δήμαρχοι, κλπ συγγενείς, φαντάζομαι ότι θα σπεύσουν να δηλώσουν τη στήριξή τους δίνοντας στο δρώμενο έναν άλλο χαρακτήρα, κάτι σαν ένα δημόσιο ντιμπέιτ, κάνοντάς το από τη μία πολύ πιο ευχάριστο, και από την άλλη αρκετά πιο ενδιαφέρον.
Β. Καρ.