Ο έλεγχος της ΑΝΝΑ και ο "λουφαδόρος"

Κάνοντας κάποιος μια δεύτερη ανάγνωση στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν αναφορικά με το ζήτημα της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου, προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα αλλά συνάμα και ανησυχητικά για το Δήμο στοιχεία.

Όπως ίσως θα θυμάστε, αρχικά το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην πολύπαθη δημοτική επιχείρηση, αλλά στη συνέχεια τρία μέλη της δημοτικής αρχής, οι Κούμπιος, Παπαναστασόπουλος και Χοχτούλα, προσέφυγαν στην Περιφέρεια, ζητώντας την ακύρωσή της! Να τρελάθηκαν, ξαφνικά, οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να στράφηκαν κατά δικής τους ουσιαστικά απόφασης, το αποκλείουμε ως ενδεχόμενο. 

Κάτι άλλο συμβαίνει, και δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών ρίχνουν λίγο φως στην υπόθεση.
Το πρώτο γεγονός είναι ότι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δεν ξανασυζητήθηκε το θέμα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες του ελέγχου. Άρα κάποιος, ή κάποιοι, επιθυμούν να μπει στο ψυγείο κατά ώρας το ζήτημα...

Το δεύτερο γεγονός αφορά μια άλλη δημοτική επιχείρηση, την ΔΕΑΝ (Δημοτική Επιχείρηση Αθλητισμού και Νεολαίας), υπάλληλος της οποίας προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, που σημαίνει ότι έχει να πληρωθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Τα οικονομικά της εν λόγω επιχείρησης δεν μας έχουν απασχολήσει μέχρι στιγμής, ούτε έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης, αλλά για να μην μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, πάει να πει ότι δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα, ενώ, από όσο γνωρίζουμε, εκκρεμεί ακόμη η πληρωμή του πρώην προέδρου της, ο οποίος είχε κινηθεί δικαστικά και είχε δικαιωθεί.

Αφήνοντας πίσω μας φήμες που αναφέρουν ότι από την στιγμή που η Αναπτυξιακή μπήκε στο μάτι του κυκλώνα, κάτι άλλο έπρεπε να βρεθεί για να γίνονται τα... έργα πνοής, καλό θα ήταν το παραπάνω ζήτημα, τα οικονομικά δηλαδή της ΔΕΑΝ, να αναδειχθούν. Ποιες, δηλαδή, οι δράσεις της εταιρείας, ποια τα έσοδα, και ποια τα έξοδα και τα χρέη.

Κι αυτό, επειδή ένας από τους λόγους που φαίνεται να δημιουργεί εμπλοκή στον έλεγχο στην ΑΝΝΑ, είναι το γεγονός ότι κάποιοι, εντός της δημοτικής ομάδας, πιστεύουν ότι δεν είναι η μοναδική δημοτική επιχείρηση που χρήζει ελέγχου. Και υπό την απειλή ο έλεγχος να γενικευτεί (σε ΔΕΑΝ, ΔΕΤΑΠ, ΔΕΥΑΝ, ακόμη και Δήμο!), κάποιοι λουφάζουν. Στο δίλημμα, δηλαδή, ή έλεγχος παντού, ή όχι έλεγχος στην ΑΝΝΑ, επιλέγουν το δεύτερο. Ποιος είναι αυτός που επιθυμεί διακαώς το δεύτερο σενάριο και ποιος ο... λουφαδόρος, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το συμπεράνουμε...