Μια τρύπα στο νερό

Ετικέτες , ,

Την μόδα την εισήγαγε ο Γιώργος Παπανδρέου, την υιοθέτησε πρώτα το κόμμα, στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σιγά σιγά φτάνει και στα μέρη μας. Για τη χρήση του Ίντερνετ απ' το Δημόσιο (γενικά) και τη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στον παγκόσμιο ιστό (ειδικότερα) ο λόγος. Πρακτική που έχουν ήδη υιοθετήσει τόσο η (πράσινη) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και η (πρασινότατη) Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.
Μπαίνεις στις επίσημες ιστοσελίδες τους και όλες οι αποφάσεις, που πριν έπρεπε να βάλεις.... μέσον για να πάρεις στα χέρια σου, φόρα παρτίδα.
Με ένα κλικ...
Ε...
Όχι ακριβώς.
Η πρακτική και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε με βάση το γράμμα και όχι το πνεύμα του εμπνευστή της. Το πνεύμα είναι να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τις βρίσκει ενώ το γράμμα είναι απλά να βρίσκονται (κάπου) στο Ίντερνετ.
Και στις δύο περιπτώσεις απουσιάζει κάποιοι εύχρηστο σύστημα αναζήτησης και για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει πρέπει να ανοίξεις όλα τα αρχεία! Και να δούμε τι θα γίνει όταν αυτά θα είναι πολύ περισσότερα. Αν είναι να μεταφέρουμε την ταλαιπωρία από το πρωτόκολλο στο Ίντερνετ, μια τρύπα στο νερό κάνουμε...
Α.Σ.