Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι

Μπαίνοντας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην αίθουσα του Συμβουλίου, έστω και καθυστερημένος, κατάφερε και με το παραπάνω να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αφορμή στάθηκε φυσικά η φημολογούμενη στην πόλη τοποθέτησή του στη θέση του Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, και, όπως ήταν λογικό, τα πειράγματα δεν έλειψαν. Σχεδόν με μια φωνή αρκετοί εκ των παρευρισκομένων τον προσφώνησαν με αυτόν τον τίτλο, κάτι που, βέβαια, διόλου δεν φάνηκε να ενοχλεί τον ίδιο. Καλό δείγμα γι' αυτόν, γιατί τουλάχιστον αποδεικνύει ότι έχει χιούμορ. Πρόκειται, μάλλον, για την περίπτωση όπου η γνωστή λαϊκή παροιμία “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα”, ισχύει κατά το αντίστροφο.
Ίσως και να έχει πιάσει το νόημα ο αγαπητός Δημήτρης, που λέτε, κι απλά μερικοί από εμάς βαδίζουμε σε λάθος ρότα. Στη χώρα όπου είσαι ό,τι δηλώσεις, φαίνεται ότι προχωρήσαμε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Λίγο ακόμα, βέβαια, και κάπου θα έχει και γκρεμό, δεν μπορεί. Και το εννοώ για όλους μας αυτό... Στην ίδια κοινωνία ζούμε, άλλωστε, και οι ευθύνες, ως γνωστόν, θα πρέπει να καταμερίζονται.

ΥΓ: Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οφείλω να σας πληροφορήσω ότι έχω δεχθεί πρόταση να αναλάβω την αρχισυνταξία της Le Monde..., αλλά μάλλον θα την αρνηθώ. Τα γαλλικά μου δεν είναι και στα καλύτερά τους, βλέπετε, αν και τους έκανα ένα μικρό φρεσκάρισμα στο τελευταίο Συμβούλιο... Άσε που δεν με σηκώνει και το κλίμα στο Παρίσι.
Β. Καρ.