Φωτιές βάζει ο Καρακώστας

1


Αν και τον έχουμε συνηθίσει να βάζει "φωτιές" στο δημοτικό συμβούλιο, αυτή τη φορά η φωτιά ήταν χωρίς εισαγωγικά και σπίτι του. Για τον Κώστα Καρακώστα ο λόγος, που όπως βλέπετε και στο βίνετο θα πρέπει να αλλάξει κουζίνα και να κάνει και ένα φρεσκαρισματάκι στους τοίχους....

ΥΓ. Οι πληροφορίες που αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς (κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν το αρχείο της Κίνησης Πολιτών προκειμένου να αποδυναμωθεί η... αντιπολίτευση) κρίνονται ως κακόβουλες!

Το λιμάνι, σα να είσαι εκεί...

0


Nafpaktos old port in Greece

Ευχαριστούμε τον Κ. Καλτσά για το link. 

Για να είμαστε δίκαιοι

0

Το φέσι που “ανακαλύφθηκε” τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων δεν είναι πρόσθετο σε αυτό που γνωρίζαμε συνολικά και έχουμε αναδείξει κατά καιρούς. Το μισό και πλέον εκατομμύριο ευρώ που οφείλει ο δήμος Ναυπάκτου να καταβάλει για τις εισφορές και τα σκουπίδια είναι χρήματα που περιλαμβάνονται στα τιμολογημένα έξοδα που αναφέραμε όταν συζητούσαμε για το θέμα του χρέους, απλώς της προσοχής των περισσοτέρων είχε διαφύγει η ανάλυση των υποχρεώσεών μας, μέσα στις οποίες ήταν και τα προαναφερθέντα.
Κι αν για όλους εμάς υπήρξε στην αρχή μια κάποια έκπληξη, για εκείνους που δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να συμβεί το ίδιο είναι για τα μέλη του Συνδέσμου, μιας και δια του ρόλου τους θα έπρεπε όλα αυτά να τα γνωρίζουν. Ακόμη κι αν πράγματι ο Παπαθανάσης επιχείρησε να αποκρύψει τα στοιχεία, όπως ειπώθηκε -και δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω ως υπόθεση, αφού δεν θα είναι η μόνη περίπτωση- εκείνοι έπρεπε να είναι παρόντες στον Σύνδεσμο, για να ελέγχουν όλα όσα γίνονται. Αυτό..., επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι με όλους.
Β. Καρ.

Πού πήγαν

2

Αν υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να αναδειχθεί ως μείζον θέμα από τα όσα προέκυψαν από τη συνεδρίαση του Συνδέσμου, αυτό είναι το πού πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα που έδινε ο Ναυπακτιακός λαός, ο οποίος και πλήρωνε τους λογαριασμούς του.
Με δεδομένο ότι αυτά είναι ανταποδοτικά, η διαδρομή θα έπρεπε να είναι μονόδρομος. Από την είσοδό τους στα ταμεία του δήμου, δηλαδή, η έξοδος θα ήταν, ή μάλλον θα έπρεπε να ήταν, μόνο μία. Κάτι που όμως, όπως διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος, δεν συνέβη. Την εξήγηση του φαινομένου κάποιος θα πρέπει να μας τη δώσει, και οι πλέον αρμόδιοι γι' αυτό είναι κυρίως οι πολιτικοί προϊστάμενοι, οι οποίοι φαντάζομαι ότι γνώριζαν αλλά στην πράξη δεν έκαναν τίποτα.
Πού πήγαιναν τα χρήματα λοιπόν; Η απάντηση, βέβαια, είναι προφανής. Για να βουλώσουμε άλλες τρύπες τα χρησιμοποιούσαμε, μόνο που με τις τόσες τρύπες που είχαμε ανοίξει, από ένα σημείο και μετά, χάθηκε ο μπούσουλας, και μείναμε εν τέλει... μόνοι με αυτές.
Καλό βούλωμα, λοιπόν, κι ο Θεός βοηθός.

ΥΓ: Σηκώνοντας το κεφάλι προς τον ουρανό για να θαυμάσει το... έργο του, τα βεγγαλικά δηλαδή, δυστυχώς δεν έβλεπε τις τρύπες που αναφέραμε πιο πάνω. Αποτέλεσμα; Ο Ναυπακτιακός λαός απλά τον έσπρωξε μέσα τους.
Β. Καρ.  

Ποιος δήμαρχος

0

Θα σας διηγηθώ δύο χαρακτηριστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όταν και συνεδρίαζε ο Σύνδεσμος.
Σκηνή Νο 1: Μπαίνει ο Παπαθανάσης και, περνώντας μπροστά από τον Τάσο Αλεξόπουλο, του λέει: “Πώς κι από εδώ, εσύ Τάσο;”
“Εγώ πώς κι από εδώ ή εσύ;”
, του απάντησε  ο Τάσος, και σχόλιο περαιτέρω δεν μπορώ να κάνω.
Σκηνή Νο 2: Παρών στο συμβούλιο ήταν και ο πρόεδρος της Βλαχομάνδρας, ο Χρήστος Μητσόπουλος, ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είναι και από τις συμπάθειες του δημάρχου. Σε κάποια στιγμή, θέλησε, που λέτε, να πάρει τον λόγο και κάποιος τον προσφώνησε ως πρόεδρο του χωριού, μόνο που ο Παπαθανάσης έσπευσε να τον διορθώσει. “Ποιος πρόεδρος(;), δεν είναι πια πρόεδρος”, είπε, θέλοντας να πικάρει τον Χρήστο, κι αυτό γιατί στις πρόσφατες εκλογές δεν επανεξελέγη.    
Εδώ εμείς, δήμαρχε, ρωτάμε για τέσσερα χρόνια “ποιος δήμαρχος;”, κι εσύ για έναν μήνα κάνεις έτσι;
Β. Καρ.

Ποιος λείπει;

0

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Μέγαρο, στην επιτυχημένη εκδήλωση που έκανε η Αλκυόνη. Μοναδική εξαίρεση 6 άδεια καθίσματα. Ποιος έλλειπε απ' την εκδήλωση; Δεν είναι και τόσο δύσκολο να μαντέψετε. Αν πάλι δυσκολεύεστε, να σας δώσουμε ένα tip. Πρόκειται για ανθρώπους που αγωνίζονται νυχθημερόν για την Αιτωλοακαρνανία...

Προς μίμηση

0


Το δε μέλλον εύθρυπτον from Gefyra on Vimeo.

Βίντεο προς μίμηση για το πως πρέπει να "πουλάς" τον πολιτισμό και την ιστορία. Πολλά μπράβο. 
(Για την ιστορία, διαβάστε κι εδώ)

Και οι "τρομοκράτες", καφέ στη Ναύπακτο πίνουν!

0

Σύμφωνα με “Το Βήμα”, οι φερόμενοι ως τρομοκράτες στην υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα, χρησιμοποιούσαν τη Ναύπακτο ως πέρασμα, αλλά και τόπο συναντήσεων για... καφέ (μπορεί και τσάι, δεν είμαστε σίγουροι)!

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής, που δημοσίευσε Το Βήμα  συνέβησαν τα παρακάτω:  

"Την 20.11.2010 και ώρα 9.50 ο Σακκάς μετέβη με το αυτοκίνητό του στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους από όπου εξήλθε την 12.45 ώρα και επέστρεψε πάλι την 14.40 ώρα. Την 6.50 ώρα της 23.11.2010 εντοπίστηκε να κινείται με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του της Καλλιθέας και μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου κατέληξε στη Ναύπακτο όπου σε παραλιακή καφετέρια της πόλης συναντήθηκε για λίγο με άγνωστο άνδρα περίπου τριάντα ετών, αξύριστο.

Στη συνέχεια μόνος του με το αυτοκίνητό του ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Ναυπάκτου - Θέρμου - Αγρινίου κατέληξε στο Αγρίνιο όπου εισήλθε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οδού Πραΐδου 73 και Δασκαλοπούλου 52. Την 24.11.2010 και ώρα 6.00 επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μαζί με άγνωστη γυναίκα περίπου τριάντα ετών, 1,55 ύψος περίπου, η οποία έφερε μαζί της μεγάλο ορειβατικό σάκο χρώματος μαύρου - κόκκινου και ακολούθηκε την ίδια επαρχιακή διαδρομή και όχι το εθνικό οδικό δίκτυο, κατέληξε στη Ναύπακτο όπου εντοπίστηκε μόνος του σε παγκάκι της παραλίας”.


Η ίδια εφημερίδα αναφέρει σε άλλο δημοσίευμα πως γίνονται έρευνες και στη Ναύπακτο.

Αυτά από την κατάθεση του αστυνομικού και κατά πόσον η Ναύπακτος εμπλέκεται στην ιστορία, δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί κομβικό σημείο, πέρασμα, που μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης ακόμη και σε φερόμενους ως τρομοκράτες. Να το δούμε δηλαδή από την θετική του μεριά!

Η αρνητική είναι ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να γίνει προορισμός. Όχι τρομοκρατών. Αλλά επισκεπτών. Που στο Σαββατοκύριακο πάνω φεύγουν αφού έχουν κάνει κι αυτοί ένα πέρασμα...