Άνοιγμα

0

Αποφασισμένος να ανοίξει προγραμματικά την παράταξή του είναι ο Γιάννης Μπουλές, κι αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ξεκάθαρος, όσο δεν γίνεται περισσότερο,  δήλωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να αποκτήσουν οι αποφάσεις της παράταξής του τη μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση, κι όχι μόνον αυτή.
Φεύγοντας τελείως από το μοντέλο διοίκησης Παπαθανάση που είχαμε συνηθίσει, αυτό του “εμείς αποφασίζουμε και σε όποιον αρέσει”, ο Μπουλές επιθυμεί να κάνει άνοιγμα και προς τις άλλες παρατάξεις, αφού, όπως χαρακτηριστικά λέει, όλες οι προτάσεις θα πέφτουν στο τραπέζι προς συζήτηση, όντας όμως στην ίδια αφετηρία, άρα και με τις ίδιες πιθανότητες επικράτησης στο τέλος.
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης, βέβαια, έρχεται στη συνέχεια, όταν ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι θα εξέταζε ακόμα και την περίπτωση να δώσει θέσεις ευθύνης και σε στελέχη άλλων παρατάξεων, από τη στιγμή βέβαια, που έχει υπάρξει σύγκλιση απόψεων για βασικά ζητήματα που αφορούν αυτές τις θέσεις.
Ρίχνοντας μια ματιά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό ότι θα κληθεί να τοποθετηθεί, αφού του γίνει η πάσα, είναι ο Καρακώστας. Ως εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών, και όχι ως πρόσωπο, βέβαια, ο τελευταίος, υποψιάζομαι ότι μαζί με την ομάδα του θα κληθεί να πάρει πολύ σοβαρές αποφάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Τόσο σοβαρές που θα σημαίνουν πολλά και για το μέλλον της Κίνησης, όχι αυτής καθ' αυτής ως παράταξης, αλλά για τη διεισδυτικότητά της μέσα στην κοινωνία. 
Ο τρόπος που θα παιχτεί αυτό το παιχνίδι, αν τελικά παιχτεί, θα εξαρτηθεί βέβαια και από τον τρόπο που θα το παίξουν οι πρωταγωνιστές του, και από τις δύο πλευρές. Οπότε, οψόμεθα...

ΥΓ: “Τουλάχιστον εντυπωσιακή η προς όλους πρόταση του Δημάρχου για συμμαχίες”, μου είπε κάποιος, “κι αυτό γιατί, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ορισμένοι συνδυασμοί έχουν  τόση ιδεολογική σχέση μεταξύ τους, όση σχέση έχει και ο κύκλος με την ευθεία”. Σωστή η παρατήρηση, γι' αυτό κι εγώ ασχολήθηκα μόνο με την σύγκλιση μεταξύ των δύο παραπάνω, βγάζοντας εκτός τους άλλους.
Β. Καρ.
 

Είμαστε τρομοκράτες, μα όλοι όμως

0

Για τους “τρομοκράτες” δημοσιογράφους μίλησε λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, την περασμένη Δευτέρα, και να τον αδικήσει κάποιος δεν μπορεί. Όπως, πολύ σωστά σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο μιας ερώτησης που του απευθύνθηκε, το σινάφι μου, που σέρνει το άρμα της επικοινωνίας και των μηνυμάτων, κυρίως μέσω της τηλεόρασης, έχει βαλθεί να τρομοκρατήσει τους πάντες με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην χώρα.
Πολύ σωστός ο μητροπολίτης, μιας και αυτού του είδους η τρομοκρατία έχει πολλές συνέπειες, όλες εκ θαύματος ενάντια στο κοινό συμφέρον, καθώς μας έχουν κάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πολίτες του “παίξε, γέλασε και σώπα”.
Δεν ξέρω αν είναι της παρούσης, ούτε το κάνω για να ισορροπήσω τις εντυπώσεις, αφού όπως θα καταλάβατε συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα του Σεβασμιοτάτου. Επειδή, όμως, είναι ανοιχτό μυαλό, και έχει πλήρη αντίληψη των όσων πραγματικά συντελούνται γύρω μας, κάποια στιγμή θα ήθελα να γίνει και μια συζήτηση για τους άλλους... τρομοκράτες.
Αυτούς που φορούν ράσα,  που κάνουν τους μεγάλους σταυρούς, που έχουν τη δύναμη να καθοδηγούν τον κόσμο... -και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία χαρίζοντάς του πλήρες σκότος- αυτούς που εν τέλει έχουν πληγώσει ακόμα και το σώμα της ίδιας της Εκκλησίας. Γιατί κι αυτοί τρομοκράτες είναι, ασχέτως αν κάθε Κυριακή στέκουν από άμβωνος και πλασάρονται ως οι σωτήρες των ψυχών μας, όταν αυτοί πρώτοι έχουν τις πιο βρόμικες από όλους.
Β. Καρ. 

Με την κάπα του Χάρι Πότερ

0

Βλέπω αριστερά και δεξιά τους πολιτικούς να παθαίνουν αφωνία όταν καλούνται να πιάσουν στο στόμα τους τους δημοσίους υπαλλήλους. “Δεν θα απολυθεί κανείς”, βροντοφωνάζουν όλοι μαζί, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το τι ακριβώς φοβούνται, αλλά και πόσο, συγνώμη για την έκφραση, μ.... μας περνάνε. 
Προς τι η απορία; Μα καλά, σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν άλλοι πολίτες; Γι' αυτούς του ιδιωτικού τομέα που καθημερινά χάνουν τις δουλειές τους, κι έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες, καμία ανησυχία; Μόνο να μην χάσει ο δημόσιος υπάλληλος τη θέση του; Και, προς Θεού, δεν λέω να την χάσει, αλλά οι άλλοι τι είναι δηλαδή; Πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Μαθημένοι στην εργασιακή ανασφάλεια, οπότε... “συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια”;
Δεν θέλω να το πάω πουθενά συγκεκριμένα, δεν θέλω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Απλές σκέψεις καταγράφω, σκέψεις που δεν έχω μόνον εγώ προφανώς.

ΥΓ 1: Επιστήμονες, λέει, εργάζονται για να φτιάξουν την κάπα του Χάρι Πότερ, η οποία θα μας κάνει αόρατους. Το καλό που τους θέλω, να μην το πετύχουν. Γιατί αν το πετύχουν κάποιοι δεν θα ξέρουν από πού τους έρχονται...
ΥΓ 2: Το γιατί χρειάζεται η κάπα για να συμβεί αυτό, είναι άλλη... μεγάλη συζήτηση...
Β. Καρ.

Συλλυπητήρια

0

Γέμισε η εφημερίδα με ευχαριστήρια αυτές τις τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, αλλά για να είμαστε εφημερίδα με όλες τις αποχρώσεις, πρέπει να μπουν και κάποια συλληπητήρια.
Αφού, λοιπόν, κανείς μέχρι σήμερα δεν το έπραξε, είπα να το κάνω εγώ, και φυσικά αποδέκτες μου δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους χαμένους της κάλπης, τους μεγάλους χαμένους, για να είμαι πιο ακριβής, τους ανθρώπους της παράταξης Παπαθανάση. Κι επειδή η μπάλα προφανώς και δεν μπορεί να τους πάρει όλους, τα συλλυπητήρια θα τα επικεντρώσω στον ίδιο τον σημερινό μας δήμαρχο, άντε και σε κάνα δυο άλλους του στενού του περιβάλλοντος, που προσπαθούσαν επί τέσσερα σχεδόν χρόνια να μας πείσουν ότι ο δικός τους γυάλινος κόσμος ήταν και δικός μας.
Τώρα, για το χώμα που θα σκεπάσει το έργο αυτής της δημοτικής αρχής, ας μην είναι καλύτερα ελαφρύ, ας είναι βαρύ, όσο πιο βαρύ γίνεται, για να είμαστε και σίγουροι ότι δύσκολα θα ξαναβρεθεί μπροστά μας. 
Β. Καρ.  

Του άλλαξαν τα φώτα

1



 


Είπαν να αλλάξουν τα φώτα στο λιμάνι Ναυπάκτου και του αλλάξαν τα φώτα.
Ένας δημότης Ναυπάκτου

ΥΓ. Πόσες ακόμη παρεμβάσεις θα γίνουν στο λιμάνι; Η (ουσιαστικά ακέφαλη) αρχαιολογική υπηρεσία της Ναυπάκτου τι λέει για όλα αυτά; Ο νέος δήμαρχος;

Κατακαημένε... Καραθανάση

0

Όπως μας πληροφορεί το "Πρώτο Θέμα", γνωστό για την βαθειά του δημοσιογραφική έρευνα και εγκυρότητα, ο πατέρας της Νάντιας Μπουλέ, κατατρόπωσε τον... Καραθανάση!

Εκτός κι αν είναι τόσο μπροστά και έχουν συνειδητοποιήσει ότι η νίκη του Μπουλέ δεν "ενόχλησε" μόνο τον Παπαθανάσης αλλά, εν μέρει, και τον Καρακώστα, οπότε προχώρησαν σε μια μικρή σύμπτυξη των ονομάτων τους. Πήραν το Καρά και το Θανάσης και ιδού το αποτέλεσμα...

Καρακώστας... κυνηγός!

3

Όπως μας πληροφορεί το περιοδικό Έθνος Κυνήγι, αυτής της εβδομάδας. ο Καρακώστας είναι και... κυνηγός. Την Κυριακή θα ξέρουμε αν απ' το κυνήγι γύρισε με θηράματα, ή με... χόρτα!

Καθαρή Ναύπακτος ΙΙ

0

Τάμα, στην Αγία Παρασκευή...

Καθαρή Ναύπακτος

0

Την παραπάνω φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης μας και σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί καθημερινότητα σε κεντρικό δρόμο της Ναυπάκτου. Το ζήτημα εδώ δεν είναι η αποτυχία της δημοτικής αρχής να διατηρήσει τη Ναύπακτο καθαρή. Το κύριο ζήτημα είναι η αποτυχία της στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σ' αυτό το θέμα. Γιατί τα σκουπίδια, συμπολίτες μας τα έχουν πετάξει. Δεν τα πέταξε ο Κατσαντώνης. Αλλά τι να το κάνεις. Όταν η περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου Ναυπάκτου έχει περιοριστεί σε φιέστες του στυλ "κλείνουμε μια ώρα τα φώτα και νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε" ιδού τα αποτελέσματα...
ΥΓ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του Δήμου. Τα σκουπίδια έχουν ονοματεπώνυμο για κάποιον που ενδιαφέρεται να το βρει - και να επιβάλει πρόστιμα.

Γάλα

0

Παγκόσμια εβδομάδα... θηλασμού αυτή που διανύουμε, όπως μας πληροφορεί η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, τα δελτία τύπου της οποίας το τελευταίο διάστημα πόρρω απέχουν απ' το να χαρακτηριστούν πολιτικής φύσεως.
Κάτι ο θεσμός που καταργείται, κάτι ο Σώκος που μένει εκτός παιχνιδιού,  το έχουν ρίξει στο... θηλασμό προκειμένου όσες σταγόνες γάλατος έχουν απομείνει στον... μαστό της Νομαρχίας να αποστραγγιστούν... 

Μπετό ή ελπίδα;

0

Μαθαίνουμε ότι εκεί στο Δήμο Ευπαλίου οι μπετονιέρες έχουν πάρει φωτιά, τσιμεντοστρώνοντας δρόμους λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς εγκεκριμένες μελέτες, αλλά με σαφέστατη στόχευση: Οι... ευεργετηθέντες ψηφοφόροι να βρουν το... δρόμο προς την κάλπη!

Πολύ καλή η δημοτική αρχή Παγώνη-Τσιακούμη στα τσιμέντα και στα έργα (σ.σ. να θυμίσω μόνο την κατασκευή του δημαρχείου, που στοίχισε 3 εκατομμύρια ευρώ, την διπλάσια δηλαδή τιμή από ό,τι αν κάποιος έχτιζε ένα σπίτι των ίδιων προδιαγραφών και διαστάσεων). Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η συνταγή, που επί χρόνια τώρα “λειτουργούσε” εκεί στο Ευπάλιο, δεν αρκεί πλέον.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μακροχρόνια (κακο)διαχείριση από τους ίδιους ανθρώπους και έχουν κάνει σαφή στροφή προς την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Καπεντζώνη.
Χωρίς εξαρτήσεις από κανένα κόμμα, μακριά απ' την οικογενειοκρατία, με πολιτική σκέψη και πρακτικές, ο Καπεντζώνης ενσαρκώνει αυτή τη στιγμή την μοναδική αξιοπρεπή διέξοδο για το Δήμο Δωρίδας.

Τα παραπάνω μηνύματα της κοινωνίας διαβάζουν καθημερινά και στο στρατόπεδο Παγώνη-Τσιακούμη και αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί: Να φέρουν το παιχνίδι σε κομματικά πλαίσια και να χαρακτηρίσουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Καπεντζώνη ως... εξαρτημένη από το ΠΑΣΟΚ, ποντάροντας ουσιαστικά στην κομματική πειθαρχία. Θεωρώντας, δηλαδή, τους πολίτες του Δήμου Δωρίδας “κοπάδι”, προσπαθούν να τους απομακρύνουν από τον Καπεντζώνη του... Μνημονίου(!) στη... Νέα Δημοκρατία των... μεγάλων επιτυχιών!

Σε μια εποχή εντυπωσιακής στροφής της κοινωνίας προς εξωκομματικές, ανεξάρτητες λύσεις, σε μια εποχή που η κομματική πειθαρχεία αποτελεί ανέκδοτο, ο Παγώνης και οι συν αυτώ, εξακολουθούν να ζουν “τσιμενατρισμένοι” στο παρελθόν, επιχειρώντας να ωφεληθούν από το αστείο σήμερα δίλημμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Το παλιό, λοιπόν, θα συγκρουστεί με το καινούργιο, και οι πολίτες του Δήμου Δωρίδας σ' αυτό το δίλημμα πρέπει να απαντήσουν. Θέλουν μπετό ή ελπίδα;