Πόσο κοινωφελής είναι η νέα κοινωφελής εταιρία;

0

Ετικέτες

Τα μάθατε τα νέα; Η προώθηση του αθλητισμού, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων για τη νεολαία, η διαχείριση του περιβάλλοντος (!), η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης(!!), η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η τουριστική προβολή και η δημοτική συγκοινωνία(!!!), απαιτούν τουλάχιστον 70.000 ευρώ επιπλέον ετησίως μόνο για λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία υπαλλήλων και αμοιβές αιρετών.

Read More

Έγραψε...

1


Λάβαμε από αναγνώστη του nafpaktia.com το παρακάτω σχόλιο και το δημοσιεύουμε, ως ιδιαίτερα εύστοχο, αλλά και ευχάριστα ανάλαφρο σε μια εποχή που η γενικευμένη απαισιοδοξία μας βυθίζει ολοένα και πιο βαθιά στον καναπέ απέναντι στην τηλεόραση. Αν βρείτε, δε, και το τραγούδι να το ακούτε ταυτόχρονα, η απόλαυση μεγαλώνει:

Ο αοιδός Καζούλης έχει πει:
“Πήρα το χαρτί, ντύθηκα στα ΜΠΛΕ(της ΝΔ), πέρασα την πύλη (της ΝΔ)
σε τόπο μακρινό (Ναύπακτος) με τον άνεμο (στην Ψανή που έχει γραφεία η ΑΝ.ΝΑ φυσάει όντως πολύ)
φίλο (τον Θανάση) κι αδερφό (γνωστός εκπρόσωπος τύπου)”
και παρακάτω συνεχίζει:
“Το παιχνίδι αυτό θέατρο σωστό
και γνωστοί οι ρόλοι
βγάζω την (κομματική) στολή και το κράνος μου
φεύγω για την πόλη (Ναύπακτο)
ΑΝ.ΝΑ δεν ήμουν εγώ (μόνο) για αεροπλάνα (γιατί αν ήμουνα μόνο για αεροπλάνα θα καθόμουν μόνο στη μια θέση μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης)....”

Α.Σ.

Η θεαματική “αλλαγή” του Γιώργου

0

Ετικέτες , ,

Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας αποτυχημένος πολιτικός, ανίκανος να διαχειριστεί, τουλάχιστον, τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον τις τύχες ολόκληρης της χώρας.

Η δεύτερη ήττα που είχε υποστεί από τον Καραμανλή οφειλόταν κατά κύριο λόγο στο ότι στα τρία χρόνια που βρισκόταν στη θέση του προέδρου του “κινήματος” δεν μπόρεσε να πείσει για τις ικανότητές του.

Read More

Βερελής και δημοτικές εκλογές

2

Ετικέτες ,

Ο αποκλεισμός του Χρίστου Βερελή από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν ήχησε και τόσο καλά σε κάποιους στη Ναύπακτο, κι όχι επειδή δεν το περίμεναν ως γεγονός, αλλά κυρίως γιατί πάνω στον πρώην υπουργό είχαν επενδύσει πολλά για τη μετέπειτα δική τους σταδιοδρομία στα κοινά.

Παραδοσιακά ο Βερελής επηρέαζε πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις, όχι μόνο εδώ αλλά σε ολόκληρο το νομό. Δυστυχώς όμως για τους προαναφερόμενους αυτή η τελευταία εξέλιξη ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαν τώρα, δώδεκα μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Read More

Πράσινη ανάπτυξη και διδασκαλία

0

Ετικέτες , ,

Ο αγώνας είναι δύσκολος για τη Νέα Δημοκρατία, διάθεση για προσφορά δεν υπάρχει ούτε καν από τα κομματικά στελέχη, οπότε “πενία τέχνας κατεργάζεται”...

“Εκεί που υπάρχουν κάμερες, ας δείχνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε”, θα σκέφθηκαν εκεί στη Ρηγίλλης, και όπως πληροφορήθηκα πριν από λίγες ημέρες, στις συγκεντρώσεις του Καραμανλή στην Αθήνα οι συμβασιούχοι- άμοιροι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των χειροκροτητών. Το ωραίο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι η μεταφορά είναι προσφορά του κόμματος, αφού τα (π)λήθη μεταφέρονται στον τόπο του μυστηρίου με λεωφορεία που ναυλώνει το ίδιο.

Read More

Ζητούν εργασία

0

Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικού, Περιφερειάρχες και άλλα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, ζητούν εργασία, αναλόγων προσόντων. Διαθέσιμοι μετά τις 5 Οκτωβρίου. Πληροφορίες Προκόπης Παυλόπουλος.

Τέρμα τα “δίφραγκα” κύριε δήμαρχε

0

Ετικέτες ,

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και το κατ όνομα σοσιαλιστικό κίνημα του κ. Παπανδρέου κερδίσει τις εκλογές, τότε τα πράγματα για τους δημοτικούς μας άρχοντες γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.


Read More

Τρικυμία εν κρανίω

0

Ετικέτες , ,

Και μετά σου λέει ο άλλος να μην σε πιάνει σύγχυση. Στο εγκεφαλικό μου σύστημα επικρατεί η απόλυτη τρικυμία με τα όσα ακούω και φαντάζομαι θα συνεχίσω να ακούω μέχρι το βράδυ των εκλογών. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος, οπότε αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας το τελευταίο περιστατικό που συνέβαλε τα μέγιστα στις αύξηση των μποφόρ. Διαβάστε παρακαλώ μαζί μου το πανό και πείτε μου:
“Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ- πιο δυνατός ο ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός;)”.
Γιατρέ μου έχω πρόβλημα; Πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου;
Β. Καρ.

Ο στόχος δεν είναι η νίκη

0

Ετικέτες ,

Τόσο απόφαση πρέπει να το έχουν πάρει στη Νέα δημοκρατία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στις εβδομάδες που απομένουν, που να φανταστείτε ότι ούτε τα στελέχη του κόμματος δεν έχουν διάθεση για δράση. Πλήρης απογοήτευση επικρατεί στο μέχρι πρότινος κυβερνητικό στρατόπεδο, ούτε αιωνία του η μνήμη δεν μας βγαίνει να του ευχηθούμε, που μόλις και μετά βίας κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι κινείται.

Ο μόνος που γνωρίζω ότι ουσιαστικά οργώνει την περιοχή μας είναι ένας νέος υποψήφιος του κόμματος, ο οποίος, μάλλον, δίνει τον πρώτο του αγώνα όχι και υπό τις πιο ευνοϊκές συγκυρίες. Εμείς βέβαια δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, που, ρεαλιστικά σκεπτόμενος εγώ, καταλήγω στο ότι δεν μπορεί να είναι άλλο από την αποφυγή της τελευταίας θέσης το βράδυ τω εκλογών.
Β. Καρ.

Ένας βιτσιόζος λαός

1

Αντιγράφω από το λεξικό Τεγόπουλος- Φυτράκης:
Μαζοχισμός: διαστροφή της γενετήσιας ορμής που εκδηλώνεται με την επιθυμία του πάσχοντος ατόμου να κακοποιηθεί, (κατ επέκταση) η νοσηρή τάση του ατόμου να ζητά ικανοποίηση στην οδύνη
Σαδισμός: γενετήσια διαστροφή κατά την οποία προκαλείται ικανοποίηση μόνο με την πρόκληση πόνου σε άλλο άτομο, (κατ επέκταση) νοσηρή ικανοποίηση που δίνει ο βασανισμός άλλου
Σαδομαζοχισμός: η συνύπαρξη σαδισμού και μαζοχισμού

Εκλογές έρχονται σε μερικές εβδομάδες και καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα γύρω από τις συμπεριφορές μας. Η κάλπη κατά την άποψή μου αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι το 80% των ψηφισάνντων και ψηφιζόμενων του ελληνικού λαού ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Το γιατρικό ακόμα δεν έχει βρεθεί, όσο κι αν το υπόλοιπο υπόλοιπο ποσοστό κόπτεται ότι το γνωρίζει .
Β. Καρ.